België krijgt onlinesupermarkt à la Picnic

De Belgische ondernemer Stijn Martens wil in zijn land een onlinesupermarkt beginnen, naar het voorbeeld van Picnic. Begin volgend jaar gaat Hopr van start. "Ik weet niet of het haalbaar is, maar ik wil een Belgisch antwoord bieden op buitenlandse initiatieven", zegt Martens tegen De Tijd.

"Belgen shoppen nu bij Nederlandse bedrijven zoals bol.com en Albert Heijn. Daar mag een lokaal initiatief tegenover staan", vindt Martens. Hij wil bescheiden beginnen, met een proef in één stad. "Drie elektrische busjes zijn klaar en ik heb al contacten met leveranciers." Net als bij Picnic worden boodschappen gratis bezorgd.

Martens, voormalig marketingdirecteur bij telecomoperator Mobile Vikings, investeert zelf in het project. "Daarnaast zamel ik geld in bij familie en vrienden. Het gaat om een kleinschalige test." Desondanks is hij hoopvol gestemd. "Ook Picnic is gestart met één wagentje. Nu zijn ze bezig aan een veroveringstocht in Nederland en Duitsland. Twee weken geleden haalden ze 250 miljoen euro op."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!