Het is tot dusver niet gelukt om warenhuisketen Hudson's Bay van de beurs te halen. Het bod dat aandeelhouders onder leiding van Richard Baker hadden neergelegd, heeft onvoldoende stemmen gekregen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. 

De definitieve stemming zal gehouden worden tijdens de aandeelhoudersvergadering deze week. De stemmers hebben tot morgen de tijd om nog van gedachten te veranderen. 

De groep die zich rondom Baker heeft verzameld, had een bod van 1,9 miljard Canadese dollar neergelegd (zo'n 1,3 miljard euro). Door investeerder Catalyst Capital Group werd een bod van twee miljard Canadese dollar gedaan, maar dat bod werd afgewezen. 

De warenhuisketen verkeert al langer in zwaar weer. Het bedrijf kondigde in september aan zijn Nederlandse activiteiten af te stoten. Eind november vroeg het bedrijf uitstel van betaling aan. Eigenlijk wil Hudson's Bay eind dit jaar uit Nederland vertrekken, maar door afgegeven huurgaranties moet het warenhuis twee filialen tot september 2022 in gebruik blijven nemen. Of dat ook gebeurt, is niet duidelijk.