Voor de leegstaande Hudson’s Bay-panden is vooralsnog geen nieuwe invulling gevonden. De langdurige huurgaranties die zijn afgegeven door het Canadese moederbedrijf lijken hierin een obstakel, meldt de Telegraaf

“Het is fijn dat er nog een moederconcern garant staat, maar daarmee is het gebouw niet in gebruik”, stelt Jeroen Lokerse, directeur van vastgoedbedrijf Cushman & Wakefield. “Als je aan een opvolgend huurder verhuurt terwijl je nog aan een ander verhuurt, is dat heel lastig. Je moet het eigenlijk eerst afronden met Hudson’s Bay."

Niet alle pandeigenaren voorzien problemen. Bijvoorbeeld bij de vestiging in Tilburg, die in handen is van Wereldhave. “De huur is opgezegd en wij gaan ervan uit dat we dan met het pand mogen doen wat we willen. Die concerngarantie is een andere kwestie”, volgens directeur Ruud van Maanen. Voor het pand in Tilburg wordt gekeken naar een winkelfunctie in de kelder, begane grond en eerste verdieping. Op de hogere etages denkt de eigenaar aan woningen, kantoren of een hotel.

Met de komst van Hudson's Bay naar Nederland in 2017 heeft het Canadese moederbedrijf huurgaranties afgegeven aan de pandeigenaren voor soms wel twintig jaar. Maar door het faillissement konden die garanties niet worden waargemaakt. De huurcontracten lopen daarom tot 1 maart 2020. Verhuurders kunnen de onbetaalde huur claimen bij het moederbedrijf.