Nieuwe baas Blokker België eist zes maanden gratis huur

Nieuwe baas Blokker België eist zes maanden gratis huur

De nieuwe eigenaar van Blokker in België eist zes maanden gratis huur van de verhuurders. "Je werkt mee of je werkt niet mee. Zo niet, zie je vanzelf wat er gebeurt", zegt Dirk Bron in een gesprek met het FD.

Vorige week werd bekend dat Blokker uit België en Luxemburg verdwijnt. Bron koopt met zijn Dutch Retail Group de 123 winkels van Michiel Witteveen (Mirage Retail Group). De winkels worden omgebouwd en gaan verder als discountformule onder de naam Mega World. 

Vastgoedeigenaren kregen de brief met zijn eis maandag op de mat, zegt de Nederlandse ondernemer tegen de krant. Op de vraag of de situatie echt zo ernstig is dat de verhuurders moeten inleveren, zegt Bron: "Het moet voor míj. Waarom moet ik alle risico’s dragen, terwijl zij op hun stoel zitten en de huur vangen?" Volgens NRC gaf Mirage hem een bruidsschat mee voor het opvangen van toekomstige verliezen, zoals Witteveen geld meekreeg van de familie Blokker toen hij de keten kocht.

Het bedrijf van Bron krijgt het onbekende bedrag in delen overgemaakt. In ruil daarvoor belooft hij de 670 medewerkers van Blokker minstens een jaar in dienst te houden bij Mega World. 

Reacties

Ik zou alle verhuurders adviseren zich te verenigen om zich te wapenen tegen dit soort praktijken.

Geplaatst door ad Mulders op 25 februari 2020 om 10:35

Ik zou alle huurders adviseren zich te verenigen en de strijd zo te gaan strijden. Verhuurders bedienen zich veelal van verdeel en heers strategie waarbij een zogenaamde toplocatie een huursom rechtvaardigd en in praktijk blijkt dat de toplocatie een goed verhaal uit de jaren 80 en 90 is, maar werkelijk niets meer te maken heeft met de huidige status quo van de locaties. Kortom niet meer wegbrengen naar een stenenschuiver wat je niet kunt ophalen op basis van resultaten uit het verleden.

Geplaatst door Profectum Libertatem op 25 februari 2020 om 11:15

Helaas zijn de tijden veranderd, echter de botte bijl van Dirk Bron zal tegen hem keren. Zijn kostje is in deze al gekocht, verhuurders en personeel moeten maar afwachten. Met zijn resultaten uit het verleden zal het ook niet gaan....

Geplaatst door Jan de Reus op 25 februari 2020 om 11:25

Er is al zoveel gebeurd in Retail land. Niemand is meer te vertrouwen, en Jan met Pet is de LUL. Groetjes een Middestander.

Geplaatst door Jelle N op 25 februari 2020 om 11:51

Zie telegraaf 25-02.
Deze Mister probeert 6 maanden gratis geld te scoren .geld veilig stellen.
En bankroet.

Geplaatst door Frits Vries op 25 februari 2020 om 20:04

Het gaat waanzinnig mega met die winkels. Blokker Nederland haalt de kerst waarschijnlijk niet...

Geplaatst door Helaas Pindakaas op 25 februari 2020 om 22:50

De eis die Dirk Bron heeft neergelegd is helemaal zo raar niet. Blokker is in België zwaar verwaarloosd. Meeste winkels hebben nog de inrichting uit de jaren 90 en hangen slechts met ducktape aan elkaar. De panden zelf zijn ook nauwelijks onderhouden, grauw en van categorie 'krot'.

Geplaatst door Seb Seb op 26 februari 2020 om 09:38

Laatste nieuws

RetailTrends