'Koper winkels Blokker België verdacht van fraude'

'Koper winkels Blokker België verdacht van fraude'

Dirk Bron, die de 123 Belgische filialen van Blokker kocht, wordt verdacht van fraude en oplichting. Dat meldt De Telegraaf op basis van documenten uit een strafrechtelijk onderzoek die de krant in handen heeft. 

Het Openbaar Ministerie bevestigt dat "een 59-jarige inwoner van Waddinxveen" verdacht wordt van het "niet afdragen van omzetbelasting, verduistering, witwassen en oplichting". Hij moet zich voor de rechter verantwoorden. Wanneer is nog niet bekend. 

Bron nam afgelopen week de 123 winkels inclusief de 670 medewerkers van Blokker België over. Hij wil er een discountformule van maken onder de naam Mega World. Volgens de vorige eigenaar Michiel Witteveen is de deal afgerond en heeft Bron herhaald dat hij de afspraken zal nakomen. Bron spreekt tegenover De Telegraaf nog tegen dat er een onderzoek naar hem loopt, maar later meldde hij aan het AD iets anders. "De politie denkt een megafraude op het spoor te zijn, maar van de beschuldigingen aan mijn adres klopt niets."

De nieuwe eigenaar heeft de verhuurders in België maandag een brief gestuurd waarin hij zes maanden gratis huur eist. Volgens de Vlaamse zakenkrant De Tijd voelen de verhuurders daar niets voor. "We hebben geen enkel belang om in te gaan op de vraag van Blokker", zegt een woordvoerder van vastgoedbedrijf Ascencio. "Als Blokker vertrekt, vinden we snel een nieuwe huurder."

Reacties 2


Reinder Koornstra 26 feb, 22:53

De Belgen hebben helemaal gelijk. Die Blokkerwinkels zijn niet zo groot, daar kunnen tig andere formules in. Dirk Bron had het geweldige idee die verhuurders op te laten draaien voor zijn ondernemersrisico, maar hij heeft teveel Belgenmoppen beluisterd, zó dom zijn ze in werkelijkheid niet! Benieuwd waar dit op uitdraait!
Blokker is van een probleem af, en natuurlijk betaalt het personeel WW’er de prijs!


lex peeters 27 feb, 10:51

Blokker wordt door het slijk gehaald een oerdegelijk Hollands bedrijf. Ik vind dat het bedrijf weer snel teruggekocht moet worden in Nederlandse handen.

Dit schaad niet alleen het bedrijf maar indirect ook ons land.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!