Dirk Bron, die de 123 Belgische filialen van Blokker kocht, wordt verdacht van fraude en oplichting. Dat meldt De Telegraaf op basis van documenten uit een strafrechtelijk onderzoek die de krant in handen heeft. 

Het Openbaar Ministerie bevestigt dat "een 59-jarige inwoner van Waddinxveen" verdacht wordt van het "niet afdragen van omzetbelasting, verduistering, witwassen en oplichting". Hij moet zich voor de rechter verantwoorden. Wanneer is nog niet bekend. 

Bron nam afgelopen week de 123 winkels inclusief de 670 medewerkers van Blokker België over. Hij wil er een discountformule van maken onder de naam Mega World. Volgens de vorige eigenaar Michiel Witteveen is de deal afgerond en heeft Bron herhaald dat hij de afspraken zal nakomen. Bron spreekt tegenover De Telegraaf nog tegen dat er een onderzoek naar hem loopt, maar later meldde hij aan het AD iets anders. "De politie denkt een megafraude op het spoor te zijn, maar van de beschuldigingen aan mijn adres klopt niets."

De nieuwe eigenaar heeft de verhuurders in België maandag een brief gestuurd waarin hij zes maanden gratis huur eist. Volgens de Vlaamse zakenkrant De Tijd voelen de verhuurders daar niets voor. "We hebben geen enkel belang om in te gaan op de vraag van Blokker", zegt een woordvoerder van vastgoedbedrijf Ascencio. "Als Blokker vertrekt, vinden we snel een nieuwe huurder."