Bol.com haalt controversiële boeken offline na ophef

Bol.com haalt controversiële boeken offline na ophef

Bol.com haalt honderden controversiële boeken tijdelijk uit het assortiment. Dat heeft de directie van de webwinkel afgelopen vrijdag besloten, meldt Het Parool. 

Bol.com neemt deze stap door de ophef die is ontstaan over een kinderboek van antisemiet Julius Streichner dat de webwinkel aanvankelijk weigerde van de site te halen. "We merken dat er meer onderzoek nodig is. We begrijpen de kritiek en voelen ons hier ook onprettig bij", zegt een woordvoerder. 

Federatief Joods Nederland (FJN) deed aangifte en vroeg minister Grapperhaus op te treden toen eerder vorige week ontdekt werd dat er meerdere werken van Streichner aangeboden werden. Bol.com voelde zich eerder niet genoodzaakt om de boeken offline te halen, omdat het naar eigen zeggen dan zou bepalen wat er wel en niet gelezen mag worden.

Bol.com heeft naar eigen zeggen zelf geen inhoudelijke kennis en expertise over deze gevoelige onderwerpen in huis. Daarom heeft de webwinkel de boeken verwijderd en gaat het bedrijf met instanties in gesprek en vraagt de webwinkel hen om hulp om de boeken goed te beoordelen. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!