Winkelketen C&A heeft de meeste contracten met fabrieken in ontwikkelingslanden opgezegd. Volgens Human Rights Watch (HRW) wil het bedrijf ook voor orders die al geproduceerd zijn of die nu in productie zijn niet meer betalen. Dat schrijft RTL Z.

Daarnaast zou korting gevraagd worden op zendingen, met terugwerkende kracht tot 1 januari. C&A bevestigt dat het contracten heeft stopgezet. "Vanwege het coronavirus hebben we 1400 winkels in Europa moeten sluiten. We kunnen het verlies niet compenseren door uitgaves in de online shop. Door deze buitengewone omstandigheden richten we ons op het behouden van de liquiditeit." 

C&A meent wel dat het 'haar verantwoordelijkheid jegens medewerkers en leveranciers' nakomt. "We werken eraan om de impact op onze leveranciers te minimaliseren en zijn van plan alle goederen te accepteren die de fabriek hebben verlaten”, aldus de kledingketen. Het bedrijf zegt nauw contact te hebben met zijn leveranciers ‘om flexibele, individuele oplossingen te vinden, ook voor kledingstukken die momenteel in productie zijn’. “We streven ernaar om zoveel bestellingen in ontvangst te nemen als commercieel haalbaar is."