Verhuurder wil Hunkemöller uit pand zetten door huurconflict

Verhuurder wil Hunkemöller uit pand zetten door huurconflict

Eigenaar van een Hunkemöller-pand in Den Haag wil de retailer door een rechter uit het pand laten zetten. Aanleiding is de brief van de lingerieketen aan de verhuurders waarin staat dat Hunkemöller geen huur meer betaalt door de coronacrisis. Dat meldt het FD.

De betreffende verhuurder, Gerard Paagman, is verontwaardigd door de situatie en wil dat de rechter hem toestaat om het huurcontract te ontbinden en Hunkemöller uit het pand te zetten. Hunkemöller heeft de verhuurders gevraagd de huur kwijt te schelden en stelt de huur weer te gaan betalen ‘nadat de commerciële activiteiten in de meerderheid van de markten weer zijn teruggekeerd naar normaal niveau’, aldus cfo Michael Hitchcock van Hunkemöller.

“Zo’n kwijtschelding brengt mij enorm in de problemen”, zegt Paagman tegen de krant. Het betalen van de hypotheek mag van de bank wel even opgeschort worden, maar moet uiteindelijk wel gewoon voldaan worden. “Ik wil best meedenken en heb aangeboden om de huur drie maanden op te schorten. Het lijkt me redelijk om de situatie daarna weer te evalueren.” De voorstellen van Paagman zijn al tot drie keer toe afgewezen. Volgens de verhuurder is er ‘totaal geen dialoog mogelijk’ met de retailer. Hitchcock wil niet ingaan op de vragen die de krant aan de cfo stelt.

Hunkemöller liet halverwege maart aan zijn verhuurders weten zijn leveranciers dertig dagen later dan afgesproken te betalen. Ook het betalen van de huur wordt opgeschort. Naast Hunkemöller lieten ook HEMA, Action en de Bijenkorf weten partners later te betalen.
 

Reacties 7


Bob Ultee 14 apr, 13:59

Zou mooi zijn als de rechter met de verhuurder meegaat en deze winkel sluit. een van de velen die zullen vallen! Fysieke winkels waren al ten dode opgeschreven, nu komt dat proces gelukkig in een stroomversnelling. Een dier dat pijn lijdt verlos je immers ook uit zijn lijden. Wat op geen enkele manier een vergelijking wil zijn het lijden en verdriet dat mensen door Corona hebben. Deze crisis is een menselijke ramp, maar het ruimt de winkelstraat wel lekker op. Mensen die nog geloven in fysieke winkels zijn ook mensen die geloofden dat de iPhone nooit Nokia zou kunnen verdringen. Maar hopen dat verstandige mensen de fysieke winkels zullen mijden zodat het proces snel en pijnloos verloopt.


Cok Arkesteijn 14 apr, 14:51

De mening die dhr. Ultra verkondigt die deel ik niet plus dat hij geen enig inzicht heeft in de Retail en over het reilen en zeilen hiervan!


Henk De Vries 14 apr, 15:02

Ik denk dat de rechter niet anders kan dan dit te accorderen. In goede tijden ( en omzetten) betaalde men ook niet dubbel. Wellicht moet men naar een nieuw model toe waarin de huur wordt bepaald door middel van een x percentage van de omzet? In goede tijden betaal je meer en en mindere minder.


Lucas Bijlsma 14 apr, 19:34

@ Bob: dat de Coronacrisis een sociaal-menselijke ramp is ben ik het natuurlijk mee eens. Maar geen toekomst in retail?

Geen toekomst in de klassieke retail (men name doel verkoop) ben ik het mee eens. Maar winkelpanden zullen steeds meer (fast changing) pop-up achtige stores worden. Het worden showrooms, steeds minder voorraadhoudend. Doordat het directe verdienmodel van een winkel veranderd (minder directe opbrengsten uit verkopen winkel) zullen de huurprijzen ook dalen.

Mensen zullen voor bepaalde producten altijd sneller besluiten iets te kopen door het prikkelen van zintuigen. Dat is de belevenistrend die in retail al jaren ontstaat.

Voorraadhoudende winkels verdwijnen (zie de warenhuizen als eerste) en daarvoor in de plaats komen de demonstratieruimtes voor marketingdoeleinden.

No visionary
Just common sense


Olaf Busch 15 apr, 10:34

De vraag is vervolgens hoeveel van die “demonstratieruimtes” er dan in de toekomst nodig zijn en hoeveel die dan mogen opbrengen.


Hendrik Eonam 15 apr, 12:59

Het is nodig dat 30-40% van vastgoed leeg komt te staan want voor verhuurders zijn de huurders gewoon cash leveranciers.
Als een verhuurder ballen heeft verkoop de locatie aan de huurders onder een terugkoop overeenkomst.
Spaart huurder wat en Geen risico's voor verhuurder
Maar voor iedereen is het een verdien model
Tsja dan klapt het weleens in elkaar dan moet je als verhuurder niet janken
Huurders lijden nu en verhuurders halen hun schouders op dús laat maar omdraaien


Erik Luykx 15 apr, 14:43

Hendrik als ik u zo bezig hoor hebben verhuurders geen kosten! Was dat maar waar!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!