Eigenaar van een Hunkemöller-pand in Den Haag wil de retailer door een rechter uit het pand laten zetten. Aanleiding is de brief van de lingerieketen aan de verhuurders waarin staat dat Hunkemöller geen huur meer betaalt door de coronacrisis. Dat meldt het FD.

De betreffende verhuurder, Gerard Paagman, is verontwaardigd door de situatie en wil dat de rechter hem toestaat om het huurcontract te ontbinden en Hunkemöller uit het pand te zetten. Hunkemöller heeft de verhuurders gevraagd de huur kwijt te schelden en stelt de huur weer te gaan betalen ‘nadat de commerciële activiteiten in de meerderheid van de markten weer zijn teruggekeerd naar normaal niveau’, aldus cfo Michael Hitchcock van Hunkemöller.

“Zo’n kwijtschelding brengt mij enorm in de problemen”, zegt Paagman tegen de krant. Het betalen van de hypotheek mag van de bank wel even opgeschort worden, maar moet uiteindelijk wel gewoon voldaan worden. “Ik wil best meedenken en heb aangeboden om de huur drie maanden op te schorten. Het lijkt me redelijk om de situatie daarna weer te evalueren.” De voorstellen van Paagman zijn al tot drie keer toe afgewezen. Volgens de verhuurder is er ‘totaal geen dialoog mogelijk’ met de retailer. Hitchcock wil niet ingaan op de vragen die de krant aan de cfo stelt.

Hunkemöller liet halverwege maart aan zijn verhuurders weten zijn leveranciers dertig dagen later dan afgesproken te betalen. Ook het betalen van de huur wordt opgeschort. Naast Hunkemöller lieten ook HEMA, Action en de Bijenkorf weten partners later te betalen.