Adyen verhuist naar panden Hudson's Bay in Amsterdam

Adyen verhuist naar panden Hudson's Bay in Amsterdam

Adyen verhuist naar de leegstaande panden van Hudson's Bay in het centrum van Amsterdam. Na een flinke verbouwing wil het snelgroeiende betaalbedrijf er dit najaar zijn intrek nemen, zegt financieel topman Ingo Uytdehaage van Adyen tegen Het Parool.

Het gaat om twee panden aan het Rokin en het gebouw erachter aan de Nes. Die staan sinds december leeg, nadat het Nederlandse avontuur van de Canadese warenhuisketen was mislukt. De panden waren in handen van drie buitenlandse vastgoed-bv's.

Hoe het complex van 17 duizend vierkante meter precies wordt ingedeeld, staat nog niet vast. Zo is nog niet duidelijk wat er gebeurt met de bovenste etage waar tot voor kort een restaurant van Ron Blaauw was gevestigd. "We hebben een plan op hoofdlijnen, nu is het details uitwerken", zegt Uytdehaage. Op de begane grond komt mogelijk een pop-upstore waar om de paar maanden een klant van Adyen in kan trekken.

De deal werd afgehandeld door de Amsterdamse winkelmakelaar KroesePaternotte en het Zwitserse Valens. "Dit is een prachtige oplossing voor een groot probleem", zegt een woordvoerder van Kroese. "Er was wel wat interesse van winkelketens voor de begane grond en de kelder, maar niet voor het hele complex. Dat een bedrijf als Adyen hier intrekt, is fantastisch nieuws voor Amsterdam."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!