Door de corona-uitbraak zag lingerieketen Hunkemöller zijn omzet met 78 procent kelderen. De retailer laat daarom aan zijn verhuurders weten minder huur te betalen dan contractueel is afgesloten. Dat staat in een brief van cfo Michael Hitchcock, die in handen is van het FD.

In de maanden april, mei en juni betaalt Hunkemöller de verhuurders naar rato van het omzetverlies per filiaal. Zo 'delen alle partijen in zowel de voor- als de nadelen', aldus Hitchcock in de brief. Eerder kondigde de lingerieketen nog aan om helemaal geen huur meer te betalen omdat de 180 winkels op slot zijn. 

"We hebben deze ruimte nodig terwijl we met onze banken onderhandelen over ruimere kredietfaciliteit. Onze huurbazen zullen het absolute maximum ontvangen dat de balans van Hunkemöller toestaat", stelt Hitchcock. De cfo zegt alles te doen om de toekomst van Hunkemöller te waarborgen en te vechten voor het baanbehoud van de 7100 werknemers wereldwijd. Maar het - gedeeltelijk - hervatten van de betalingen zorgt er ook voor dat de kans kleiner is dat  een rechter zomaar een faillissement uitspreekt over de keten.

Gerard Paagman, een van de verhuurders van een Hunkemöller-pand, vroeg onlangs faillissement aan voor Hunkemöller. Hunkemöller heeft een huurachterstand van bijna 4500 euro bij Paagman. De verhuurder was verbolgen over de eenzijdige beslissing van de retailer om de huurbetalingen voor onbepaalde tijd op te schorten.