Nieuwe eigenaar Victoria's Secret wil afzien van overname

Nieuwe eigenaar Victoria's Secret wil afzien van overname

Sycamore wil afzien van de overname van lingerieketen Victoria's Secret. Volgens de Amerikaanse private-equitymaatschappij heeft de huidige eigenaar in strijd met de overnamevoorwaarden gehandeld. Dat meldt The Wall Street Journal. 

L Brands, de huidige eigenaar, heeft winkels gesloten in verband met het coronavirus. De meerderheid van het personeel is met onbetaald verlof naar huis gestuurd. Daarnaast is in april geen winkelhuur betaald en werden de online verkopen stilgelegd. 

Door al die maatregelen heeft Sycamore gepoogd om over de prijs van Victoria's Secret opnieuw te onderhandelen, maar daar had L Brands geen interesse in. Daarop stapte Sycamore naar de rechter, aangezien de private-equitymaatschappij van mening is dat L Brands toestemming had moeten vragen om de maatregelen door te voeren.

Victoria's Secret kwakkelt al jaren. Het merk daalde vorig jaar 29 procent in beurswaarde en in 2018 werden twintig winkels gesloten. Het bedrijf werd in de etalage gezet toen Les Wexner, al 57 jaar aan het roer van Victoria's Secret, begin dit jaar besloot een stap terug te doen.

Reacties

Juristenwerk. Maar L Brands kon net zoal iedereen natuurlijk niet anders. Lijkt erop dat Sycamore onder de deal probeert uit te komen met een depressie in het vooruitzicht.

Geplaatst door Olaf Busch op 23 april 2020 om 11:05

Laatste nieuws

RetailTrends