Supermarkt 2 Brüder: 'Online? Dat gaan we echt niet doen'

Supermarkt 2 Brüder: 'Online? Dat gaan we echt niet doen'

Supermarktformule 2 Brüder ziet geen brood in online boodschappen. Dat vertelt directeur Ronald Versluis in een interview met RetailTrends. “Nee, dat gaan we vooral niét doen.”

Het bedrijf, dat binnenkort zijn tweede filiaal opent in Enschede, mikt met name op de Duitse consument. Die betaalt in zijn thuisland Kaffeesteuer, belasting op koffie en thee, maar in Nederland niet. “Duitsers kunnen hier dus veel voordeel halen, daarmee zijn we groot geworden.” Als 2 Brüder koffie online zou verkopen en exporteren naar Duitsland, komt die belasting alsnog bovenop de prijs en valt het voordeel weg, stelt de directeur. “Maar zelfs als dat niet zo was, zouden we nooit de stap naar online zetten. Volgens mij is er geen onderneming die daar geld aan verdient.” 

In Enschede betrekt de ‘midden-discount’-formule het voormalige Hudson’s Bay-pand. De eerste vestiging bevindt zich eveneens in de grensstreek met Duitsland, in Venlo. Het blijft niet bij die twee vestigingen, als het aan Versluis ligt. “Voorlopig zijn we nog niet klaar met uitbreiden. Er zijn een aantal locaties waar we graag willen zitten, maar daar kan ik nog niets concreets over vertellen. Behalve dat het altijd aan de grens met Duitsland of België is.”

Wat maakt 2 Brüder anders dan andere supermarkten en hoe gaat het bedrijf om met de coronacrisis? Lees het hele interview hier
 

Reacties 1


c.t. de koning 9 mei, 20:42

volgens mij snappen zij het,
food thuis brengen is onbetaalbaar
en geen bedrijf maakt hier winst mee

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!