Curatoren Hudson's Bay liggen overhoop met uitverkoopadviseur

Curatoren Hudson's Bay liggen overhoop met uitverkoopadviseur

De curatoren van het failliete Hudson's Bay liggen overhoop met Gordon Brothers, een Brits bedrijf dat de leegverkoop van de warenhuisketen verzorgde. Dat blijkt uit het tweede faillissementsverslag van het warenhuis en werd als eerst opgemerkt door het FD.

Gordon Brothers heeft voor zijn diensten een rekening ingediend van 6,7 miljoen euro, op basis van contractuele afspraken en - vermeende - executiekosten. Gordon Brothers eist dat de rekening onmiddelijk betaald wordt. De curatoren vinden de rekening te hoog en menen dat het Britse bedrijf niet eerder betaald hoeft te worden dan andere crediteuren.

Daarom is Gordon Brothers naar de rechter gestapt. Donderdag wordt uitspraak gedaan over de zaak. Gordon Brothers en de curatoren reageerden niet op een verzoek om toelichting. 

Het Britse bedrijf werd ingehuurd op nadrukkelijk verzoek van mede-eigenaar Signa. Gordon Brothers was in Nederland eerder betrokken bij onder meer de leegverkoop van V&D in 2016. Een betrokkene laat weten dat Gordon Brothers 'alles deed om de omzet op te jagen'. Daaronder valt bijvoorbeeld het volplakken van de winkelruiten met opvalllende kortingsstickers. Het bedrijf legde eigen voorraad in de schappen, wat drie miljoen euro opleverde. De totale leegverkoop leverde 24 miljoen euro op. 

Eerder deze week werd al bekend dat Hudson's Bay zijn Nederlandse verhuurders beticht van kartelvorming. Het bedrijf wil daarom 25 partijen, waaronder verzekeraars ASR, Allianz en Zürich, vastgoedgiganten Kroonenberg Groep, Wereldhave en Unibail-Rodamco, onder ede horen.

Hudson's Bay ging eind 2019 failliet. Het Canadese warenhuis kwam in 2017 naar ons land maar had het vanaf de start lastig. In totaal leed het bedrijf in Nederland 184 miljoen euro verlies, bleek uit het eerste faillissementsverslag.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!