Dropshipping is in trek, maar niet zonder risico's

Dropshipping is in trek, maar niet zonder risico's

Door de groeiende dropshipping-markt worden steeds minder webshopbestellingen vanuit een Nederlands magazijn geleverd. Dat meldt de Kamer van Koophandel. De kans is groot dat na de bestelling het product uit bijvoorbeeld China gehaald wordt. 

Het betekent dat in sommige gevallen het product bijvoorbeeld bij het Chinese AliExpress vandaan komt, waar de consument het product tegen een lagere prijs had kunnen kopen. Het verschil tussen wat de consument betaalt en wat het product kost in China, belandt in de zak van de webshophouder. 

Dropshipping is vooral onder jongeren in trek. "Dit jaar zijn al vijfduizend jongeren een bedrijfje gestart in e-commerce. In heel 2019 waren dat er zevenduizend", zegt Gerdine Annaars van de KvK. Het gaat in veel gevallen om een bedrijf in dropshipping.

De Consumentenbond vindt dropshipping dubieus en potentieel gevaarlijk. Producten voldoen lang niet altijd aan de Europese regelgeving en de verkoper loopt ook risico aangezien deze verantwoordelijk is bij eventuele schade. Ook kunnen de levertijden aardig oplopen. "Is de levertijd langer dan beloofd is, dan kan de consument zijn koop ontbinden en moet hij zijn geld terugkrijgen", aldus Saskia Bierling, toezichthouder Autoriteit Consument en Markt. 

 

Reacties 6


Kelly Aarts 25 mei, 11:39

Hoe lang mag een levertijd maximaal langer zijn dan op de site staat? Ik wacht nu zelf al 6 weken op een bestelling, op de site staat 2 à 3 weken, maar meestal 2.


Werner Trends 25 mei, 13:16

Dit komt omdat jongeren via Youtube en andere sites hevig worden geadverteerd met advertenties over dropshipping. Velen van hem krijgen dan een cursus over hoe ze zelf een webshop beginnen met dropshipping. Deze reclames via youtube zijn wel legaal zover ik zie. Viel mij op dat er enorme stijging is in advertenties omtrent dropshipping de afgelopen maanden.


Werner Trends 25 mei, 13:21

Hoi Kelly Aarts,

Beste kan ik je verwijzen naar de consumentenbond

Zie deze link:
https://www.consumentenbond.nl/juridisch-advies/rechten-bij-aankoop/levertijd-bestelling

Zij hebben dit netjes voor je op een rij gezet


Chris Van 25 mei, 20:33

Het betekent dat in sommige gevallen het product bijvoorbeeld bij het Chinese AliExpress vandaan. In een winkel gebeurd niet anders. Wat een nieuws dat heet markt werking en kapitalisme. Elke winkel koopt goedkoper in en bijna altijd in China. Duhhh


Op Lichters 26 mei, 01:49

Oh hoi Chris, dropshippertje dat je er bent. Probeer je gedrag en dat van je 'conculega's' nou niet goed te praten okeej


Lex Luthor 26 mei, 05:04

Nou nou beste niet zo hypocriet...
Laatst wat besteld gewoon via Gamma website in begin Covid19 periode en levering duurde langer als gewoonlijk, dit kon ik door de omstandigheden begrijpen. Eenmaal bij levering zaten er Chinese tekens op de doos en ben thuis wezen kijken wat het product in China had moeten kosten. Besefte dat ze enorm winst maakte. Dus wat Chris zegt ben ik wel mee eens. Zo houden veel bedrijven zich overeind tegenwoordig. Anders voor veel bedrijven deuren dicht denk ik.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!