AH's nieuwe bedrijfskleding is gemaakt van plastic flessen

AH's nieuwe bedrijfskleding is gemaakt van plastic flessen

De nieuwe bedrijfskleding van Albert Heijn is gemaakt van duurzaam, gerecycled materiaal. Het ontwerp voor de kleding lekte vorig jaar al uit, maar vanaf juni zijn de nieuwe outfits voor het eerst te zien in de winkel. 

De kleding is naar eigen zeggen voor het overgrote deel circulair geproduceerd en gemaakt van gedragen textiel en gebruikte plastic flessen. Medewerkers van de keten beoordeelden de verschillende designs en testten de kleding op draagcomfort om tot het definitieve ontwerp te komen. De kleding wordt in eerste instantie verstrekt aan medewerkers in de Albert Heijn-supermarkten en Albert Heijn to go. Medewerkers van de bezorgservice volgen volgend jaar.

In november vorig jaar was er nogal wat commotie rondom de nieuwe bedrijfskleding van Albert Heijn. De keten vroeg zijn winkelpersoneel destijds om foto's in ondergoed of strakke sportkleding in een app te uploaden om de juiste kledingmaat vast te kunnen stellen. Volgens de keten was deelname vrijwillig, maar de Autoriteit Persoonsgegevens dacht daar anders over. "Het levert een bizarre database op van medewerkers van Albert Heijn, ín ondergoed." Naar aanleiding van de kritiek besloot de supermarktketen te stoppen met de proef.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!