Amazon creëert 125.000 nieuwe vaste banen

Amazon creëert 125.000 nieuwe vaste banen

Amazon biedt 125 duizend tijdelijke werknemers in de Verenigde Staten een vaste baan aan. Het personeel werd aangenomen wegens de coronadrukte, die ook na de versoepelde maatregelen lijkt door te zetten.

In totaal werden er in maart 175 duizend tijdelijke werknemers ingezet bij de webreus om de explosie aan online bestellingen op te kunnen vangen. Amazon zette onder meer mensen uit de zwaar getroffen horecasector in. Het zou gaan om een tijdelijke noodoplossing, maar de groei lijkt langer aan te houden. 

De dertig procent die geen vaste baan krijgt aangeboden, behoudt het seizoenscontract van maximaal elf maanden. In totaal werken ongeveer 840.400 mensen bij Amazon, waarvan een deel tijdelijk. De webreus lag onlangs nog onder vuur omdat de distributiecentra niet veilig genoeg zouden zijn en verspreiding van het coronavirus in de hand zouden werken. Volgens een personeelslid zouden zo’n achthonderd medewerkers positief zijn getest op het virus. Amazon heeft niet gereageerd op de cijfers, maar scherpte wel de maatregelen in zijn dc’s aan. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!