La Place sluit 23 filialen, 480 banen staan op het spel

La Place sluit 23 filialen, 480 banen staan op het spel

Jumbo sluit als gevolg van de coronacrisis 23 van de tachtig filialen van La Place in Nederland. Dat bevestigt het bedrijf na berichtgeving van De Telegraaf.

Door de sluiting staan 480 banen op het spel. Gedwongen ontslagen worden zoveel mogelijk voorkomen, zegt Jumbo. De 23 zaken bevinden zich langs snelwegen, maar ook in stadscentra en in winkelcentra.

Door de coronacrisis loopt La Place maandelijks zes à zeven miljoen euro mis, zei financieel topman Ton van Veen eerder. Inmiddels zijn enkele tientallen filialen weer open en de andere vestigingen die blijven, moeten in september weer open zijn. La Place komt met een nieuwe formule. De filialen die sluiten, zijn volgens Jumbo niet rendabel te maken.

La Place had vorig jaar een omzet van 165 miljoen, tien procent meer dan een jaar eerder. Jumbo is sinds 2016 de eigenaar van de keten na de teloorgang van V&D.

Reacties 4


Marvin Bakker 13 jul, 11:49

Afgelopen jaar nog een omzetplus van 10% (tegen een niet mis te verstane winstmarge over 165miljoen) en doordat het bedrijf dit jaar potentieel 6 a 7 miljoen euro misloopt schrappen ze maar direct 25% van de filialen? Me dunkt dat het algemeen belang hier niet lijkt te wegen..
Waarom zijn de keiharde euro’s toch altijd het enige waarom het draait? Zoveel mogelijk winst, zoveel mogelijk omzet, zoveel mogelijk groei. Een jaar een klap(je?) incasseren om de continuïteit te waarborgen is er niet meer bij.


Reinder Koornstra 13 jul, 12:16

Ach, LaPlace is als formule ontwikkeld als moderne invulling van de horecafunctie van Vroom en Dreesmann! Dat bleek ook aan te slaan op andere plaatsen, en daar is van lieverlee de nadruk op blijven liggen! Nu na V&D ook Hudson’s Bay verdwenen is, hoef je met de eigenaardigheden van zo’n restaurant binnen een winkelformule geen rekening meer te houden!
Er komt dus, terecht, een nieuwe formule, dus is het logisch dat daarmee ook het vestigingsbeleid wordt aangepast. Kortom, er is niets aan de hand. Succes!


Edwin Poolstar 13 jul, 15:13

@Marvin

Lekker gemakkelijk praten vanaf de zijlijn, vind je niet? Wellicht een tip, je kan ze voor weinig overnemen, dan maak jij er wat van. Succes


J P 14 jul, 08:03

La Place is een achterhaalt concept en veel te duur!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!