De staking bij het distributiecentrum van Wehkamp in Maurik is beëindigd. De medewerkers gingen maandagavond akkoord met het resultaat van onderhandelingen tussen de webwinkel en de FNV.

De ontslagvergoeding van 2020 is voor de stakende medewerkers verbeterd met een nominale aanvulling per dienstjaar. Een verbetering van veertig tot maximaal honderdvijftig procent in vergelijking met het eindbod van Wehkamp, aldus FNV. Het boventallig verklaarde personeel krijgt daarnaast een budget voor scholing en kan rekenen op begeleiding naar nieuw werk. 

De Britse eigenaar van de webwinkel wil het dc in Maurik sluiten en verkopen, wat 52 mensen hun baan kost. Volgens de FNV was het oorspronkelijke sociaal plan ontoereikend. De stakers legden in totaal elf dagen het werk neer, volgens de vakbond de langste staking ooit bij Wehkamp. “Door hun volharding ligt er een nu een mooi resultaat”, aldus FNV-bestuurder Mari Martens. “Het blijkt weer eens dat staken loont.”

Een woordvoerster van Wehkamp liet eerder weten dat de gevolgen van de staking in Maurik voor de webshop niet heel groot zijn. In het Gelderse distributiecentrum worden alleen grote artikelen zoals banken en tuinmeubels verzonden; de meeste bestellingen worden in Zwolle verwerkt.