Oude bekende geïnteresseerd in overname FNG

Oude bekende geïnteresseerd in overname FNG

Martijn Rozenboom heeft interesse in de overname van het in België failliet verklaarde FNG. Dat meldt De Standaard. Rozenboom kent FNG goed en was eerder onder meer betrokken bij de overname van Miss Etam. 

Rozenboom wilde in eerste instantie met oprichter Dieter Penninckx en enkele andere ondernemers de Benelux-tak overnemen. Het consortium was bereid het bedrijf over te nemen voor 1 euro en daarbij tot een akkoord te komen met de banken over het overkopen van de bankschuld. Die poging mislukte, waarschijnlijk omdat de ABN AMRO een veto uitsprak tegen Rozenboom.

Nu overweegt Rozenboom om FNG dan maar alleen over te nemen, al ligt er nog geen bod op tafel. "Ik geef mezelf vijftig procent kans dat ik het doe", zegt hij tegen de krant. "Het punt is dat ik nog niet weet wie het gaat managen. Zelf ga ik dat niet doen."

Rozenboom werd door zakenblad Quote bestempeld als 'mislukte bedrijvendokter'. "Hij is enkel geïnteresseerd in het opkopen van voorraden of bedrijven in stukjes verkopen", vertelt een sectorgenoot. Eerder kocht Rozenboom het failliete Op = Op Voordeelshop om daar een doorstart mee te realiseren, maar dat liep op niets uit. Vorig jaar werd hij de nieuwe eigenaar van schoenenketen Dungelmann.

Reacties

Echt die Rozenboom is het begin van het eind! Wat een oplichter is dat....

Geplaatst door Antwan Koerkamp op 4 augustus 2020 om 15:23

Als Rozenboom het overneemt wordt het uitverkopen en sluiten voor alle formules. Dat curatoren (en nieuwsmedia?) die man nog serieus nemen verbaast me.

Geplaatst door Peter van Dorst op 4 augustus 2020 om 16:55

@Pieter
En is dat verkeerd? Uitverkopen en sluiten? Na tig doorstarts, is toch wel duidelijk dat merendeel van de FNG ketens onvoldoende consumenten behoefte beantwoordt. Tijd om er mee te stoppen.

Geplaatst door Seb Seb op 5 augustus 2020 om 09:19

Rozenboom is een echte witte boorden crimineel. Laat bedrijven waarmee hij samenwerkt achter met forse schulden door zijn eigen facturen niet te betalen. DIt is iets waar de FIOD nou wel achter aan moet gaan!

Geplaatst door Floris O op 13 augustus 2020 om 16:12

@Floris
Het klopt inderdaad precies wat je zegt. Deze man verdiend z'n geld door relaties te duperen met forse schulden om facturen niet te betalen. Iedereen die Rozenboom kent weet dat hij alleen maar werkt met stromannen waaronder van der Schoor en Everts. Rozenboom voelt zich machtig maar is eigenlijk te slecht voor de maatschappij. Het zegt genoeg dat deze man in luxe auto's rijdt met Zwitsers kenteken.

Geplaatst door Super trash op 14 augustus 2020 om 11:42

Laatste nieuws

RetailTrends