Martijn Rozenboom heeft interesse in de overname van het in België failliet verklaarde FNG. Dat meldt De Standaard. Rozenboom kent FNG goed en was eerder onder meer betrokken bij de overname van Miss Etam. 

Rozenboom wilde in eerste instantie met oprichter Dieter Penninckx en enkele andere ondernemers de Benelux-tak overnemen. Het consortium was bereid het bedrijf over te nemen voor 1 euro en daarbij tot een akkoord te komen met de banken over het overkopen van de bankschuld. Die poging mislukte, waarschijnlijk omdat de ABN AMRO een veto uitsprak tegen Rozenboom.

Nu overweegt Rozenboom om FNG dan maar alleen over te nemen, al ligt er nog geen bod op tafel. "Ik geef mezelf vijftig procent kans dat ik het doe", zegt hij tegen de krant. "Het punt is dat ik nog niet weet wie het gaat managen. Zelf ga ik dat niet doen."

Rozenboom werd door zakenblad Quote bestempeld als 'mislukte bedrijvendokter'. "Hij is enkel geïnteresseerd in het opkopen van voorraden of bedrijven in stukjes verkopen", vertelt een sectorgenoot. Eerder kocht Rozenboom het failliete Op = Op Voordeelshop om daar een doorstart mee te realiseren, maar dat liep op niets uit. Vorig jaar werd hij de nieuwe eigenaar van schoenenketen Dungelmann.