'Flinke bonus' voor aandeelhouders Ahold Delhaize

'Flinke bonus' voor aandeelhouders Ahold Delhaize

Aandeelhouders van supermarktconcern Ahold Delhaize kunnen een flinke bonus verwachten door de coronapandemie. Onder aandeelhouders wordt een extra dividend van 220 miljoen euro uitgekeerd. Het personeel zou het moeten doen met een bol.com-bon van 25 euro. Dat meldt de Volkskrant

"Dat is een dikke middelvinger naar de mensen die onder zware druk het wc-papier stonden bij te vullen", zegt CNV-bestuurder Jacqueline Twerda tegen de krant. De vakbond denkt eerder aan een bedrag van 500 euro. 

Ahold Delhaize laat in een reactie weten dat het personeel dit jaar - naast de cadeaubon - een winstuitkering krijgt van minimaal 45 en maximaal 130 procent van vier weken salaris. 

Ahold Delhaize heeft een sterk tweede kwartaal achter de rug. Het bedrijf noteerde een omzet van meer dan negentien miljard euro, bijna zestien procent meer dan dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst liep op naar 693 miljoen euro.

De vakbonden gaan na de zomer overleggen over een nieuwe cao voor de supermarkten. "Als ik deze winstcijfers zie, en deze dividenduitkering aan de aandeelhouders, dan zeg ik: wij willen geld zien op de winkelvloer", aldus Twerda.

Reacties 5


Cok Arkesteijn 6 aug, 13:24

Nou, dat mag wel na een super klinkend 2e kwartaal met een netto resultaat van Ahold van €683 miljoen, toch? En dat dit weer niet grotendeels naar de aandeelhouders gaat en de medewerkers/sters wederom het nakijken hebben, hetgeen in de Retail vaak is voortgekomen en helaas NOG voorkomt!!


Henk Vries 6 aug, 13:48

Mijn beste vraag aan meneer Arkesteijn is of hij een aantal maanden geen salaris hoeft als het bedrijf zwaar verlies lijdt. Volgens mij horen we hem dan niet netzoals de FNV. Aandeelhouders lopen risico alles kwijt te raken en daar dient een beloning tegenover te staan.


Cok Arkesteijn 6 aug, 14:28

Dhr. de Vries lijkt een aandeelhouder en stelt alleen maar ‘als’vragen , sinds het ‘mismanagement’ van 2002/2003 is Ahold er weer volledig bovenop gekomen, groter geworden en de aandeelhouders lachen weer sindsdien en risico is er natuurlijk altijd, maar is uiterst klein bij AholdDelhaize!! Of de medewerkers er nou zoveel op zijn vooruit gegaan is zeer de vraag!!


Claudia broekema 7 aug, 09:10

Als medewerker krijgen we elk jaar al winstuitkering.
Dus is geen extra zoals hierboven vermeld wordt


Inge Spaeter 7 aug, 14:04

Als er meer winst gemaakt is, krijg je ook meer winst uitkering

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!