Onze columnist Hans Verstraaten lijkt een neus te hebben voor opmerkelijke zaken binnen de retail. Hij is de beroerdste niet en deelt ze graag met ons. Elke woensdag om precies te zijn.

Ik las dat ook de Nederlandse tak van FNG failliet is en dus ook de ketens Miss Etam en Claudia Sträter. Het eerste wat ik dacht bij Miss Etam: was dat al niet lang failliet? En zo nee, waarom dan niet? Vervolgens dacht ik aan mijn moeder, God hebbe haar ziel. Dat was een zeer zelfstandige mevrouw maar qua kleding bezat ze een geheel andere persoonlijkheid namelijk die van een trut. En trutten gingen in de vorige eeuw steevast shoppen bij Miss Etam die volop handelde in truttenjurken en truttenrokken en andere benodigdheden voor trutten. Maar bij mijn weten is het aantal trutten in dit land de laatste decennia ernstig afgenomen, vandaar mijn idee dat Miss Etam allang van de aardbodem was verdwenen. 

Idem dito Claudia Sträter. Bestaat dat ook nog? In mijn gedachten was het altijd een keten voor secretaresses die niet veel te besteden hadden en dan maar daar een mantelpakje aanschaften aangezien de baas per se wilde dat zijn secretaresse een...