Ontslagen McDonald's-baas laat het er niet bij zitten

Voormalig McDonald's-topman Steve Easterbrook, die voor de rechter moest verschijnen wegens grensoverschrijdend gedrag en fraude, spreekt de beschuldigingen tegen. Ook zou de rechtszaak in de verkeerde staat plaatsvinden.

Volgens Easterbrook was de fastfoodketen vorig jaar al van alles op de hoogte. McDonald's zou volgens hem dit verhaal alleen maar nu naar buiten brengen, omdat het concern niet kan bewijzen dat er sprake zou zijn van contractbreuk door Easterbrook. Daarnaast zegt de advocaat van de oud-topman dat de zaak in Illinois moet dienen en niet in Delaware – zoals nu het geval is – aangezien in Illinois het hoofdkantoor van McDonald's staat. 

McDonald's sleepte Easterbrook voor de rechter omdat hij destijds seksueel getinte sms'jes naar ondergeschikten stuurde. Dat is bij McDonald's verboden en was de aanleiding voor zijn ontslag. Volgens de fastfoodketen zou hij nog meer seksuele relaties hebben gehad met andere medewerkers, wat betekent dat hij heeft gelogen, bewijs heeft verborgen in het onderzoek naar zijn gedrag en fraude heeft gepleegd.

De fastfoodketen wil met de rechtszaak miljoenen aan ontslagvergoeding terugkrijgen. Easterbrook zou zo'n veertig miljoen euro aan aandelen en andere compensaties voor zijn ontslag hebben gekregen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!