FNG in België sterk afgeslankt door, uitverkoop Brantano 'chaotisch'

JBC, de nieuwe eigenaar van de Belgische winkels van Fred & Ginger, CKS en Baker Bridge, houdt slechts een twintigtal van de failliete winkels over. Dat meldt De Standaard. 

Alleen van CKS blijven aparte winkels bestaan. Van de merken Fred & Ginger en Baker Bridge neemt JBC alleen de merknaam over, alle eigen winkels gaan permanent dicht. Dat houdt in dat driekwart van de winkels verdwijnt en 53 banen behouden blijven. Hoeveel banen er hierdoor op de tocht staan, is niet bekend.

Van CKS blijven zeven flagshipstores behouden. Nu zijn dat er nog 23. Daarnaast heeft CKS nog 32 shop-in-shoplocaties in Galeria Inno, daarvan blijven er veertien bestaan. Ook de webshop blijft in de lucht. 

Ondertussen wordt bij het failliete Brantano - ook onderdeel van de FNG Groep - door veilinghuis Moyersoen uitverkoop georganiseerd. Voor het weekend waren er zestig vestigingen van Brantano open, maar dat resulteerde in flinke kritiek op de organisatie, omdat de opruiming chaotisch verliep. Op sommige plekken moest de politie ingrijpen door aggresieve klanten of het niet hanteren van de coronaregels. Moyersoen laat aan De Tijd weten deze maandag veertig winkels te openen in plaats van zestig, om het beter te laten verlopen.

Volgens het veilinghuis gaat de uitverkoop nog wel even duren. "Ook al was de verkoop zaterdag fantastisch, we zien dat veel winkels nog veel voorraad hebben. We gaan ook proberen om de stock van de winkels die niet meer open kunnen, te verplaatsen."

Vakbonden noemden de opruiming 'degoutant en schandalig'. Daarnaast stellen zij vragen bij de zoektocht van de curatoren naar een koper voor de schoenenketen. De vakbonden gaan met hun klachten naar de rechter.

Reacties 3


Reinder Koornstra 24 aug, 10:46

Helaas gaat het zoals ik al vreesde, van de hele club blijft niets over!
Jammer voor het personeel!
Vreemd wel dat CKS alleen ‘flagshipstores’ had! Zo haal je elke definitie onderuit, en raak je geloofwaardigheid kwijt!


Pieter Verburg 24 aug, 13:35

Wat een bloedbad in de winkelstraat , oude modellen gaan in een noodgang om...


Serge ,Den Belg’van der poorten 24 aug, 19:32

De vernieuwing van brantano was een echte flop. Schoenen kwamen op de tweede plaats met alle gevolgen van dien....

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!