Winkels van FNG België onder de hamer

De curatoren willen de Belgische winkels van FNG veilen om zo nog wat geld in het laatje te brengen. De meer dan negentig vestigingen gaan voor ten minste 15.000 euro weg, meldt De Standaard

Eerder investeerde FNG tientallen miljoenen in zijn winkelpanden. Geïnteresseerde huurders - die tot maandag een bod kunnen uitbrengen - krijgen er een instapklare winkel voor terug. Daarnaast nemen ze ook het huurcontract over.

Volgens de banken moet de veiling van de panden minder dan één miljoen euro opbrengen. Met name voor de stadswinkels wordt het een lastig verhaal, aangezien er in de steden al heel veel leegstaat. "We mogen al blij zijn als men enkele duizenden euro's wil betalen voor het alarm, de rekken, de airco en spots", zegt de eigenaar van een FNG-winkel. 

De winkelpanden hebben alleen een vergunning om textiel en schoenen te verkopen. Dat maakt de vijver om in te vissen klein. 

FNG ging begin augustus failliet. 43 Brantano-winkels maakten een doorstart onder het moederbedrijf van vanHaren. JBC heeft de formules Fred & Ginger, CKS en Baker Bridge overgenomen. In Nederland is er verder over een mogelijke doorstart niet veel bekend, behalve dat de voormalig eigenaar van Theo Henkelman Schoenen de formule nieuw leven inblaast.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!