Stakingen bij Makro in België

Werknemers van twee Belgische Makro-filialen hebben het werk neergelegd. Het groothandelsbedrijf gaat tot tweehonderd tijdelijke contracten afbouwen om kosten te besparen en voert onder meer zelfscankassa’s in, meldt Het Nieuwsblad.

Het gaat om de filialen in Deurne en Machelen, waar stakingen uitbraken na bekendmaking van de maatregelen op donderdag. Het bedrijf spreekt van 'initiatieven om de structurele kosten aan te pakken die de economische ontwikkeling van Makro in de weg staan'. Onderdeel daarvan is het afbouwen van honderd tot tweehonderd tijdelijke contracten over de komende twaalf maanden. “Er is geen sprake van sluitingen of een collectief ontslag”, benadrukt ceo Vincent Nolf. Volgens Belgische vakbonden is het personeel de dupe van de nieuwe plannen.

Het groothandelsbedrijf heeft het al langer moeilijk in België. Zo werd er in juli eveneens gestaakt wegens het schrappen van banen in Machelen en staakte het personeel in Lodelinsart tegen een te hoge werkdruk. Makro is ondanks een herstructurering in 2016 en een commerciële vernieuwing in 2018 ‘nog altijd verlieslatend omdat hoge structurele kosten winstgevendheid in de weg staan’.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!