Nog geen duidelijkheid over toekomst Wibra in België

Het is nog niet duidelijk of Wibra in België een doorstart kan maken. De ondernemingsrechtbank in Gent heeft meer tijd nodig om een oordeel te vormen over het voorstel van de keten, meldt een woordvoerder van Wibra.

Wibra had verwacht dat de rechtbank deze maandag al uitspraak zou doen, maar dat gebeurt donderdag. Bijna anderhalve week geleden meldde het Nederlandse bedrijf dat het in België door wil met 36 van de 81 winkels, waarmee 183 medewerkers hun baan zouden kunnen behouden. Het hoofdkantoor zou dan in Temse blijven.

Wibra wil in België reorganiseren, omdat de keten er al jaren verlies lijdt. Door de coronacrisis moesten de winkels twee maanden dichtblijven en dat bleek de druppel die de emmer deed overlopen. De tekorten werden tot nu toe steeds opgevangen door de Nederlandse activiteiten, maar dat kan volgens Wibra niet langer.

Als het voorstel niet wordt aangenomen, zit er voor de directie niets anders op dan het faillissement aan te vragen. "Maar ook dan wil Wibra België er alles aan doen om het voorliggende plan alsnog te realiseren en op een rendabele manier en met zoveel mogelijk winkels en medewerkers een nieuwe doorstart maken", zei gedelegeerd bestuurder Bas Duijsens eerder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!