Van Uffelen: 30 winkels Expresso en Claudia Sträter blijven open

Ten minste dertig van de pakweg zestig winkels van Expresso en Claudia Sträter blijven open. Dat laat de nieuwe eigenaar Van Uffelen Groep weten.

Het bedrijf heeft overeenstemming bereikt met een groot aantal verhuurders en heeft tot nu toe meer dan tweehonderd winkelmedewerkers een nieuwe arbeidsovereenkomst kunnen aanbieden. De winkels blijven onder de huidige naam opereren. "We hebben de afgelopen weken gemerkt dat veel retailers deze merken graag willen blijven verkopen", zegt Van Uffelen-directeur Pieter Cox. "Daarom is het belangrijk dat zij snel kunnen beschikken over de najaarscollecties van Expresso en Claudia Sträter. Vanaf volgende week verwachten wij de eerste leveringen vanuit de producenten."

Alleen de webshops zijn nog niet in de lucht. Aan de herstart daarvan wordt volgens Cox 'met man en macht gewerkt'. "Maar dat zal nog wel een paar weken duren."

Van Uffelen, een Delftse modeketen met 46 eigen winkels, nam Expresso en Claudia Sträter vorige maand over van Martijn Rozenboom, de nieuwe eigenaar van de Nederlandse tak van het voormalige FNG. Van Uffelen liet destijds weten Expresso en Claudia Sträter weer op te willen bouwen tot 'gerenommeerde en onderscheidende merken'. 
 

Reacties 2


Opichter Rozenboom 9 okt, 17:43

Jammer dat Cox 3/4 van het personeel niet meeneemt van Claudia strater en Expresso
Benieuwd hoe hij het gaat waarborgen


Michel Van dis 12 okt, 10:32

Het is trend geworden om winkels over te nemen uit boedel , leeg verkopen , personeel aan t lijntje houden en na 1 of 2 jaar .... “ helaas we krijgen niet rendabel “ ...
Dit is gewoon een verdien model geworden , wat enorme schade berokkend aan verhuurders, medewerkers en leveranciers ! Mede hierdoor wordt het winkel landschap steeds armer in Nederland .
De overheid kijkt ernaar en staat dit toe helaas , en de curatoren , die deze methoden steeds meer faciliteren , praten steeds vaker hun pad schoon .... zeer kwalijk !!!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!