Betalingsproblemen bij opvolger van Blokker in België

Winkelketen Mega World, die eerder dit jaar de 123 winkels van Blokker in België overnam, zoekt bescherming tegen zijn schuldeisers. Dat heeft eigenaar Dirk Bron laten weten aan de ondernemingsraad, meldt persbureau Belga.

Door deze stap kan een faillissement mogelijk worden voorkomen. Eerder op de dag zeiden vakbonden in Belgische media al dat er problemen waren geweest met huurbetalingen. Ook zou de revisor het jaarverslag niet willen goedkeuren, omdat diverse documenten ontbreken. Mega World zou ook niet alle belastingen en RSZ-bijdragen hebben betaald.

Bron wees volgens Belga voor de ondernemingsraad naar de coronacrisis als oorzaak voor de financiële problemen. "Maar we doen er alles aan om de zaak te redden", zei hij tegen Het Nieuwsblad. 

Bron nam in februari de Belgische Blokker-winkels inclusief de 670 medewerkers over. Hij maakte er een discountformule van onder de naam Mega World. Bron is in Nederland veroordeeld voor 'onbehoorlijk bestuur' en het Openbaar Ministerie verdenkt hem van onder meer verduistering en oplichting.

Reacties 5


Chris Van Wesemael 12 okt, 13:40

Ik dacht er bij de "overname" al het mijne van (https://www.gondola.be/nl/news/mega-world-een-lege-blokkerndoos). Jammer genoeg lijk ik nog geen 8 maanden later gelijk te krijgen.


Jan de Reus 12 okt, 14:07

Tja, corona de schuldige, ach als je zelf je zakken maar hebt gevuld.
Valt me nog mee dat de problemen nu pas komen, waarschijnlijk nog even op de bruidsschat kunnen teren!


ikke weet het 12 okt, 14:43

Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker.


Op deze manier komt Witteveen er weer makkelijk EN goedkoop vanaf.


chris krijger 12 okt, 16:04

vorige week de winkel in Zelzate bezocht, vreselijk wat men hier presenteert, kan alleen maar kapot gaan totaal niets van de belofte waargemaakt


Ger Boer 12 okt, 17:03

Ik heb vanaf het begin gezegd deze nieuwe eigenaar is gewoon een katvanger , zodat Witteveen zijn schone handen behoudt.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!