Winkelketen Mega World, die eerder dit jaar de 123 winkels van Blokker in België overnam, zoekt bescherming tegen zijn schuldeisers. Dat heeft eigenaar Dirk Bron laten weten aan de ondernemingsraad, meldt persbureau Belga.

Door deze stap kan een faillissement mogelijk worden voorkomen. Eerder op de dag zeiden vakbonden in Belgische media al dat er problemen waren geweest met huurbetalingen. Ook zou de revisor het jaarverslag niet willen goedkeuren, omdat diverse documenten ontbreken. Mega World zou ook niet alle belastingen en RSZ-bijdragen hebben betaald.

Bron wees volgens Belga voor de ondernemingsraad naar de coronacrisis als oorzaak voor de financiële problemen. "Maar we doen er alles aan om de zaak te redden", zei hij tegen Het Nieuwsblad. 

Bron nam in februari de Belgische Blokker-winkels inclusief de 670 medewerkers over. Hij maakte er een discountformule van onder de naam Mega World. Bron is in Nederland veroordeeld voor 'onbehoorlijk bestuur' en het Openbaar Ministerie verdenkt hem van onder meer verduistering en oplichting.