McDonald's gaat zelf vleesvervangers ontwikkelen

McDonald’s gaat zelf vleesvervangers produceren. De fastfoodketen brengt volgend jaar een plantaardige burger genaamd McPlant op de markt, dat bevestigt het bedrijf tegenover USA Today.

Volgens McDonald’s president Ian Borden wordt er in de toekomst waarschijnlijk een volledige McPlant-lijn gelanceerd, die naast de originele burger ook ‘nepkip’ of plantaardige ontbijtsandwiches omvat. De eerste McPlant-burger wordt volgend jaar op enkele markten uitgebracht. Om welke landen het gaat, is nog niet bekend. Eerder sloeg concurrent Burger King de handen al ineen met Impossible Foods, voor de geheel plantaardige Impossible Whopper.

Kwartaalcijfers
Ondertussen is de omzet van McDonald’s weer bijna terug op het niveau van vóór de crisis. Die kwam in het derde kwartaal uit op 5,4 miljard dollar (bijna 4,6 miljard euro). Op jaarbasis betekent dit een daling van twee procent, maar in het tweede kwartaal bedroeg de daling nog dertig procent. De resultaten zijn volgens analisten dan ook beter dan verwacht. De nettowinst steeg met tien procent en kwam uit op bijna 1,8 miljard dollar. 

Met name in thuisland de Verenigde Staten deed McDonald’s goede zaken; daar werd bijna vijf procent meer verkocht. De stijging is voor een groot deel te danken aan de populariteit van drive-thru en thuisbezorging.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!