Carlyle Group is op zoek naar een nieuwe eigenaar voor lingerieketen Hunkemöller. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Hunkemöller is sinds begin 2016 in handen van Carlyle, dat ruim vierhonderd miljoen euro betaalde aan PAI Partners. Volgens bronnen van Bloomberg heeft de Amerikaanse investeerder zakenbank JPMorgan Chase in de arm genomen. Het zou de bedoeling zijn om Hunkemöller volgend jaar te verkopen.

Hunkemöller heeft wereldwijd zo'n 950 winkels. Topman Philip Mountford zei in september tijdens RetailTrends Live dat de keten afziet van het plan om uit te breiden naar 1400 winkels. Het bedrijf wil nieuwe winkels openen in markten als Rusland, maar zegt te zullen snijden in zijn winkelbestand in Nederland, België en Duitsland.

Tijdens het begin van de coronacrisis kwam eigenaar Carlyle onder vuur te liggen, omdat het helemaal geen huur meer wilde betalen. Ook de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen was daar niet over te spreken. Hunkemöller wees op de enorme impact van de winkelsluitingen. Het was volgens de lingerieketen praktisch niet mogelijk om eerst met alle honderdvijftig Nederlandse verhuurders te overleggen.

Hunkemöller maakte onder Carlyle een enorme groei door. "Als je ziet hoe de business nu bij Hunkemöller gerund wordt: by far de beste in haar klasse in Europa", zei managing director Arjan Minnigh van ING Corporate Finance eerder dit jaar in een artikel van RetailTrends over private equity. "Spoel je 25 jaar terug, dan was Hunkemöller een grauwe winkel, met witte draadstalen bakken waar je tussen de onderbroeken grabbelde en vervolgens besmuikt naar de kassa afdroop. Nu is het een lingeriemerk.”