Britse regering overweegt dronebezorging op het platteland

De Britse regering overweegt het toestaan van dronebezorging in landelijke gebieden. Dat meldt de Financial Times. De overheid wil ervoor zorgen dat het platteland niet achterblijft op het gebied van logistiek en technologie. 

Volgens de krant hebben ministers om die reden een aantal plannen opgesteld, waaronder het gebruik van drones om de CO2-uitstoot en de bezorgtijden in ‘geïsoleerde gebieden’ te reduceren. Ook de inzet van elektrische bakfietsen om bestellingen te bezorgen wordt besproken.  

Drones werden eerder dit jaar al ingezet om medicijnen te kunnen leveren op het Britse Wight-eiland. De plannen om dronebezorging ook voor commerciële diensten beschikbaar te stellen, bevinden zich nog in een vroeg stadium. Zo moet onder meer overleg plaatsvinden met de Civiele Luchtvaart Autoriteit en in sommige gevallen met het leger.    

Onlangs lanceerde supermarktketen Tesco al een trial met drones in Ierland, waarbij de apparaten boodschappen bezorgen bij klanten in County Galway. Ook retailreuzen Amazon en Walmart onderzoeken de mogelijkheden op het gebied van dronebezorging. In Nederland experimenteerde Domino’s afgelopen zomer met pizzabezorging per drone.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!