Tony's Chocolonely verliest keurmerk slaafvrije chocola in VS

Tony's Chocolonely raakt in de Verenigde Staten zijn keurmerk voor slaafvrije chocolade kwijt. Volgens de NGO Slave Free Chocolate voldoet het chocolademerk niet meer aan de voorwaarden, doordat het samenwerkt met de producent Barry Callebaut. Dat meldt persbureau ANP.

De NGO beschuldigt Barry Callebaut ervan gebruik te maken van illegale arbeid. Tony's Chocolonely laat in een reactie weten hiervan op de hoogte te zijn en dat het daar bewust sinds 2005 zijn repen laat maken. "Zo willen we aantonen dat het mogelijk is om volledig traceerbaar te zijn terwijl je met een grote verwerker samenwerkt", aldus het chocolademerk. De chocoladeverwerking voor de repen van Tony's Chocolonely gebeurt naar eigen zeggen honderd procent gescheiden binnen Barry Callebaut. 

Hoewel Tony's Chocolonely honderd procent slaafvrije chocolade nastreeft, is het bedrijf zich er ook bewust van dat het merk nog niet aan dat streven voldoet. "We hebben nooit anders beweerd, en we zijn blij dat we het weten, want dan kunnen we het oplossen."

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!