Zalando's grootste aandeelhouder trekt zich terug

De Zweedse investeringsmaatschappij Kinnevik is van plan al zijn aandelen in Zalando te verdelen onder de eigen aandeelhouders. Met 21 procent van de aandelen is Kinnevik al tien jaar de grootste aandeelhouder van het platform.

De aandelen van Kinnevik zijn samen goed voor 5,5 miljard euro. Het bedrijf spreekt van een nieuwe stap in zijn ‘strategische transformatie’ en zegt te willen investeren in startups die nog niet beursgenoteerd zijn. 

Zalando laat op zijn beurt weten achter het besluit van Kinnevik te staan en de nieuwe aandeelhouders te verwelkomen. Co-ceo Rubin Ritter: “Na zo’n succesvolle samenwerking is het een logische volgende stap om de Kinnevik-aandeelhouders direct toegang te geven tot Zalando. We zien dit als een kans om nieuwe steun te winnen voor onze visie en toekomststrategie.”

Eerder deze week werd bekend dat modeketen C&A kleding gaat verkopen via Zalando. De kledingketen ziet het partnerprogramma als een aanvulling op de eigen webshop. "Het versterkt onze omnichannelstrategie en onze positie als een van de leidende modemerken in Europa die een breed scala aan duurzamere producten aanbieden", aldus Martijn van der Zee, chief merchandise & sourcing officer bij C&A Europa.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!