Wundermart betreedt vijf nieuwe markten 

Voormalig RetailRookie Wundermart start dit jaar in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Noorwegen en Zweden. “Ons doel is om eind dit jaar 250 Wundermart-locaties te hebben”, vertelt medeoprichter Laurens de Kleine aan RetailNews. 

Het onbemande gemakswinkelconcept telt momenteel 95 locaties in kantoren en hotels in Nederland, Duitsland en België. Ook de petrolbranche biedt volgens De Kleine kansen, ‘om een alternatief te zijn voor de shops op tankstations’.

De expansie wordt mede gefinancierd door een investering van drie miljoen euro van Slingshot Ventures. De Kleine: “Onze vestigingen zijn op zichzelf winstgevend, al is de omzet natuurlijk lager omdat ongeveer de helft van de locaties gesloten is.” Hij verwacht dat de omzet zich snel herstelt als de lockdown voorbij is. “Onze onbemande shops vergroten het gevoel van veiligheid. Het is in coronatijd fijn als je bijvoorbeeld snel je koffie kunt kopen en niet in een lange rij voor de kassa moet wachten.”

Behalve de expansieplannen staat een pilot op stapel waarbij andere retailers gebruiken van de zelflerende Wundermart-technologie om een winkel autonoom te laten draaien. “In april start een pilot met vijf partijen die mini-conveniancewinkels openen: twee cateraars, een vakantiepark, een franchisenemer en een supermarkt”, aldus De Kleine die deze partijen niet bij naam mag noemen. Hij benadrukt dat de pilot bewust start met spelers uit verschillende segmenten. “Hoe meer inzichten en ervaringen we verzamelen, hoe beter we de software kunnen finetunen.”

Op RetailTrends.nl gaat Laurens de Kleine verder in op de strategie en plannen van Wundermart. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!