Burberry ontwerpt outfits voor China's grootste videogame

Burberry heeft exclusieve outfits ontworpen speciaal voor de populairste videogame van China: Honor of Kings. Spelers kunnen de zogeheten ‘skins’ aanschaffen voor hun avatar.

Honor of Kings is een competitief multiplayer-spel dat op smartphones kan worden gespeeld. De videogame is zo populair dat ontwikkelaar Tencent zich meermaals genoodzaakt zag het aantal nieuwe spelers te beperken. Burberry’s chief creative officer Riccardo Tisci heeft de twee outfits, waaronder een klassieke Burberry-trenchcoat, exclusief ontworpen voor Honor of Kings.

“Online games bieden ons een platform waar we ons merkverhaal op een nieuwe manier kunnen vertellen”, aldus Josie Zhang, president bij Burberry in China. “Door elementen van ons modehuis te introduceren in de spellen van Tencent, kunnen klanten op nieuwe manieren betrokken raken bij ons merk.” De skins zijn verkrijgbaar in ruil voor echt geld. Hoeveel ze precies gaan kosten, is nog niet bekend.

Burberry is niet het eerste luxemerk dat de handen ineenslaat met een videogame om jonge consumenten te bereiken. Met de explosieve groei van het aantal gamers ontdekken steeds meer merken het digitale alter ego van hun doelgroep: welkom in de wereld van direct-to-avatar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!