Zo koop je in 4 stappen een dekbed online 

Een dekbed online kopen, het is door de coronacrisis allemaal heel normaal. Toch vraagt dit ook om problemen. Want hoe beoordeel je een dekbed als je deze niet in het echt kunt bewonderen? Zo vind je in 4 stappen het perfecte dekbed online. 

Er is niets fijner dan ’s avonds in een fijn en comfortabel bed stappen. Heerlijk om zo de nacht te beginnen en van een goede nachtrust te profiteren. Toch is het samenstellen van een goed bed lastiger dan je denkt. Een nieuw dekbed kopen is van essentieel belang voor het bevorderen van de nachtrust. Maar waar let je dan op? Voor welke afmetingen kies je? Welk materiaal? Wij helpen je bij de zoektocht naar een nieuw dekbed online. 

1.    Doe online research 
Online aankopen verrichten is natuurlijk niet de meest ideale situatie. Toch brengt dit ook wat voordelen met zich mee. De digitale wereld is groot. Hierdoor kun je eenvoudig meer inzicht krijgen in het gehele aanbod, zonder dat je hierbij eerst een hele winkel door hoeft te kruisen. Maak hier dan ook dankbaar gebruik van en doe voldoende online research voordat je tot een aankoop over zult gaan. 
Om te zorgen dat je het juiste dekbed aanschaft is het belangrijk om eerst voor jezelf op een rijtje te zetten wat jij belangrijk vindt aan een nieuw dekbed. Vervolgens kun je research doen naar de verschillende soorten en de diverse klantenervaringen lezen. Hierdoor wordt het een stuk gemakkelijker om de juiste keuze te maken. 

2.    De juiste afmetingen 
De afmetingen van een dekbed zijn altijd groter dan de matrasmaat. Je zult daarom ook een groter dekbed aanschaffen dan de maat van bijvoorbeeld het hoeslaken. Om er zeker van te zijn dat je straks voor de juiste afmetingen kiest is het belangrijk om het bed goed op te meten. Maak hierbij tevens gebruik van de maattabellen die je online eenvoudig kunt oproepen. Bovendien hoeft een dergelijk tabel niet opgevolgd te worden. Zo kiezen veel mensen tegenwoordig voor een royaler dekbed dan noodzakelijk is. Het is maar net wat jij prettig vindt liggen. 

3.    Verschillende warmteklassen 
Dekbedden beschikken over verschillende warmteklassen. Een warmteklasse geeft aan hoe dik het dekbed is. Hierbij is warmteklasse één het dikst en warmteklasse vier het dunst. Een dekbed met warmteklasse vier wordt dan ook vaak als zomerdekbed gebruikt, terwijl warmteklasse één in een koele ruimte in de winter wordt gebruikt. 
De meeste mensen kiezen voor een dekbed die in principe het hele jaar door kan worden gebruikt. Hierbij kun je denken aan klasse 2 of klasse 3 dekbedden. Klasse 3 dekbedden zijn uitermate geschikt voor mensen die snel transpireren ’s nachts. 

4.    Vullingen 
Naast de warmteklasse beschik je ook nog over de keuze tussen verschillende dekbedvullingen. Welke vulling voor jou het meest geschikt is, hangt met name af van de eigen persoonlijke voorkeuren. De volgende vullingen worden het vaakst gebruikt: 

  • Donzen dekbedden zijn tegenwoordig heel populair. Dons voelt heerlijk zacht aan, werkt vochtregulerend en is ook nog eens goed isolerend. Hierdoor geniet je van een warm en comfortabel dekbed. 
  • Synthetische dekbedden zijn met name populair bij mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt. De leefomgeving in een synthetisch dekbed is niet optimaal voor huisstofmijt, waardoor je hier minder last van zult hebben. Daarnaast kunnen deze dekbedden veel eenvoudiger op hoge temperaturen gewassen worden, waardoor de hygiëne hoog blijft. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!