Investeerders azen op Nederlands supermarktvastgoed 

Investeerders azen op Nederlands supermarktvastgoed 

Het aantal beleggingen in supermarktvastgoed is door de coronacrisis opvallend gestegen. Omdat de sector weinig negatieve gevolgen van de pandemie ondervindt, wordt het vastgoed steeds aantrekkelijker. Dat concluderen vastgoedadviseurs JLL en Union Investment in het rapport The European Grocery Real Estate Market.

In 2020 ging 6,7 miljard euro van het totale beleggingsvolume in Europees winkelvastgoed naar supermarkten. Dat is een stijging van zestien procent ten opzichte van 2016. 

In datzelfde jaar betrof negentien procent van het retailbeleggingsvolume in ons land transacties in supermarktvastgoed. In 2018 en 2019 was dat respectievelijk nog zo’n zeven en vijf procent, aldus de onderzoekers.

“De Europese markt voor supermarktvastgoed blijkt een veilige sector te zijn binnen de retailbeleggingsmarkt”, zegt Lennard Magis, head of retail capital markets bij JLL Nederland. “Ondanks de onzekere economische omgeving en de druk van onlineretailers blijven supermarkten op gunstige locaties een onvervangbaar onderdeel van het levensmiddelendistributieproces. De supermarktsector blijft investeerders aantrekken die op zoek zijn naar veilige inkomstenstromen.” 

Na de pandemie zal de online groei van supermarkten geleidelijk afnemen, verwachten de onderzoekers. De lage winstmarges maken onlineverkoop van boodschappen op langere termijn bovendien minder rendabel. Daarnaast zal de toenemende verstedelijking in heel Europa de vraag naar goed bereikbare supermarkten volgens hen vergroten. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!