Ahold Delhaize dreigt activiteiten in Brazilië te staken

Ahold Delhaize, het moederbedrijf achter onder meer Albert Heijn en bol.com, dreigt samen met 38 andere grote concerns zijn activiteiten in Brazilië te staken. Steen des aanstoots is een omstreden wetsvoorstel over ontbossing.

Dat blijkt uit een brief die de multinationals aan de Braziliaanse regering hebben gestuurd. Het wetsvoorstel zou bescherming bieden aan mensen die illegaal stukken land in het Amazoneregenwoud claimen om er landbouwgrond van te maken. 

"Als deze of andere maatregelen die de bescherming van het woud ondermijnen wet worden, hebben we geen andere keuze dan onze support en het gebruik van Braziliaanse landbouw- en grondstoffen te heroverwegen", zo staat in de brief.

Terugtrekken uit Brazilië is 'wel echt de laatste stap', zegt een woordvoerder van Ahold Delhaize tegen NU.nl. Die stap is nu nog niet aan de orde en brengt bovendien twee problemen met zich mee. "Ten eerste hebben we dan geen toegang meer tot een hoop producten, maar ten tweede zitten we dan ook niet meer aan tafel met de Braziliaanse regering en kunnen we geen druk meer zetten om de situatie daar te verbeteren."

Ahold Delhaize heeft geen winkels in Brazilië, maar haalt er producten als soja vandaan. Het concern haalt zijn soja niet uit het Amazonegebied, maar wel uit andere regio's die ook kunnen lijden onder de nieuwe wet. 

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!