Kwantum voor het eerst in de binnenstad

Kwantum opent vrijdag voor het eerst een winkel in de binnenstad. Het gaat om een vestiging in de Ferdinand Bolstraat in de Amsterdamse wijk De Pijp. Bij succes komen er mogelijk ook zulke winkels in Rotterdam en Den Haag, zegt ceo Debbie Klein tegen RetailTrends.

De woonwinkelketen heeft in Nederland honderd winkels aan de rand van de stad, vooral op meubelboulevards. Uit onderzoek van Kwantum blijkt dat in grote steden het aantal bezoekers achterblijft. Dat komt onder meer doordat niet iedereen een auto heeft. Het antwoord: een winkel in de binnenstad.

Waar een 'boulevardwinkel' een oppervlakte van zo'n 1800 vierkante meter heeft, moet de stadswinkel het met ongeveer 200 vierkante meter doen. Door producten op een andere manier te presenteren, is er toch ruimte voor twee derde van het assortiment.

Klein denkt dat ook Rotterdam en Den Haag zich lenen voor een stadswinkel. “Ook daar komen minder klanten dan elders. We gaan in de komende zes maanden zeker onderzoeken hoe de nieuwe winkel zich ontwikkelt en van daaruit kijken we wat het uitrolpotentieel is.”

Zie ook: Dit is de eerste winkel van Kwantum in de binnenstad

Reacties 3


Jeffry Kuperus 20 mei, 10:56

Sjieke gevel en naambord. Gefeliciteerd met deze eerste stadswinkel en hopelijk volgen er snel meer!


De Stavers 20 mei, 11:11

Kwantum zat in de jaren 90 toch ook al in de binnensteden? In Haarlem op een prominente plek in de grote Houtstraat.


Wout den Doelder 21 mei, 10:37

Wat een mooie ontwikkeling. Dit soort winkels maakt het verblijf in de binnenstad aangenamer en het straatbeeld wat completer. Wie volgt?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!