Appdate: Too Good to Go krijgt er een concurrent bij in België

RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Phenix, Verishop en Volumental. 

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Phenix, Verishop en Volumental. 

Phenix
Too Good to Go krijgt er een directe concurrent bij in België. Het Franse bedrijf Phenix is gestart in Brussel, maar wil zich ook in de rest van het land vestigen. De mobiele app wil net als Too Good to Go voedselverspilling tegengaan door consumenten de mogelijkheid te bieden onverkocht voedsel van handelaars te kopen voor een gereduceerd bedrag. De onderneming heeft momenteel bijna twee miljoen gebruikers en tienduizend partners in Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië. Om zijn internationale ontwikkeling te versnellen, haalde het bedrijf in 2018 15 miljoen euro op bij verschillende fondsen.


Verishop
Verishop lanceert een nieuwe tool in de app om klanten op een nieuwe manier producten te laten ontdekken en in contact te laten komen met experts en merken. Met Verishop Livestream Shopping zegt het bedrijf de sociale functie van een livestream te combineren met een naadloze lifestyle-winkelervaring. In totaal zijn er 125 livestream-winkelprogramma’s per week, twaalf uur per dag, die worden gehost door meer dan 115 deskundige streamers die vragen over producten op Verishop zullen beantwoorden. 

Volumental
Volumental wil het retourprobleem van online aangeschafte artikelen de das om doen. Daarom heeft het bedrijf een app ontwikkelt waarmee consumenten een 3D-scan kunnen maken van hun voeten. Daarmee moet het mogelijk worden dat de consument vanuit thuis de ideale schoenmaat besteld. De app is uitsluitend beschikbaar voor de iPhone 12 Pro en Pro Max. Er wordt gestart met de meest krachtige iPhone om de app te verbeteren, alvorens het uit te brengen naar oudere modellen. Volgens Volumental maakt de app scans met een foutmarge van vij mm, voor negentig procent van de gebruikers van de app.


 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.

Lees ook

Alle artikelen

Meest gelezen