Met z'n allen terug naar kantoor? Nee, dat gebeurt niet meer

Het advies om thuis te werken wordt versoepeld. Vanaf 26 juni mag de helft van de tijd op kantoor worden gewerkt. En na corona? Dan allemaal weer terug naar kantoor? Nee. Het wordt niet meer zoals vroeger. Het wordt deels thuis, deels op kantoor. Dat 'hybride werken' is de toekomst, blijkt uit een rondgang van RetailTrends langs enkele grote retailers.

Het advies om thuis te werken wordt versoepeld. Vanaf 26 juni mag de helft van de tijd op kantoor worden gewerkt. En na corona? Dan allemaal weer terug naar kantoor? Nee. Het wordt niet meer zoals vroeger. Het wordt deels thuis, deels op kantoor. Dat 'hybride werken' is de toekomst, blijkt uit een rondgang van RetailTrends langs enkele grote retailers.


Dat was medio maart vorig jaar even wennen voor de ongeveer 650 medewerkers van het internationale hoofdkantoor van Action in Zwaagdijk. Iedereen moest thuis gaan werken. Bijna iedereen. “Er werd slechts een uitzondering gemaakt voor een paar specifieke functies die alleen goed vanaf het kantoor kunnen worden gedaan”, vertelt woordvoerster Yvette Moll.


Vóór de coronacrisis kwam thuiswerken bij Action wel voor, maar slechts in beperkte mate. “Meestal ad hoc en niet structureel.”


In de zomer van 2020, toen het aantal coronabesmettingen terugliep, liet de discounter weer meer mensen op het internationale hoofdkantoor toe. Dat kantoor was intussen 'volledig corona-proof' gemaakt, met veel minder werkplekken vanwege de anderhalve meter afstand die in acht moest worden genomen. Medewerkers waren in kleine aantallen en alleen op bepaalde dagen welkom.


Team A kon er op maandag, woensdag en vrijdag terecht, team B op dinsdag en donderdag. “Maar ook in die maanden werkten de meesten vanuit huis of kwamen een enkele keer op kantoor.” In het najaar werden de regels weer strikter en keerde Action terug naar de situatie van het voorjaar. Op dit moment zijn er wel wat meer vergaderingen op kantoor, maar verder wordt er zoveel mogelijk thuisgewerkt.


Goede balans tussen werk en privé
Dat laatste geldt ook voor de ongeveer duizend medewerkers van het hoofdkantoor van Jumbo in Veghel. “Ook voor de coronacrisis werd bij Jumbo thuiswerken voor hoofdkantoormedewerkers gefaciliteerd”, zegt woordvoerster Laura Valks-Piessens. “Een goede balans tussen werk en privé is hierbij altijd uitgangspunt geweest. Medewerkers die van deze mogelijkheid gebruikmaakten, deden dit veelal voor één dag per week.”


Deze maand is Jumbo op het hoofdkantoor met een proef begonnen. “Waarbij een maximum aantal medewerkers – op vrijwillige basis – roulererend en op een veilige manier op kantoor kan werken.” Het hoofdkantoor is voorzien van looproutes en er wordt op de anderhalve meter afstand gewezen.


“We hebben tevens diverse hygiënemaatregelen getroffen en de lunchfaciliteiten zijn aangepast. Daarnaast zijn vergaderfaciliteiten op het hoofdkantoor uitgebreid, waardoor het makkelijker is om te vergaderen met een beperkt aantal medewerkers op kantoor, met inachtneming van anderhalve meter en een deel van de medewerkers online.”
 


Geen thuiswerkbeleid
C&A had vóór de coronacrisis geen beleid voor thuiswerken, meldt woordvoerster Kim Boomsma. Het servicekantoor in Amsterdam telt tussen de zeventig en tachtig medewerkers. “Incidenteel was thuiswerken in overleg met de leidinggevende toegestaan.”


Sinds het begin van de coronacrisis werkt iedereen thuis. Tot op de dag van vandaag. “Het werken op kantoor is in incidentele noodzakelijke situaties toegestaan, waarbij de thans geldende RIVM-richtlijnen gevolgd dienen te worden.”


Bij Wehkamp was thuiswerken ook niet gebruikelijk. De ruim vierhonderd medewerkers van het hoofdkantoor in Zwolle waren daar bijna altijd te vinden. “Gezien de ontwikkelingen die wij in andere Europese landen zagen, hebben we onze hoofdkantoorcollega's al sinds medio februari – waar mogelijk – thuis laten werken”, zegt woordvoerster Jennita van Herrikhuijzen. “Dit was twee weken voor de eerste intelligente lockdown.”


Sommige functies en werkzaamheden konden niet thuis worden gedaan. “Dus we hebben ook gezorgd voor een veilige werkomgeving.”


Voor- en nadelen van thuiswerken
Thuiswerken kan vaak prima, constateert de woordvoerster van Action. “Er is een enorme versnelling ontstaan in het gebruik van digitale middelen, zoals Teams. Die bieden efficiëntievoordelen en maken het mogelijk om zonder reizen elkaar toch te zien en te spreken.”


Een groot nadeel is het gebrek aan sociale interactie. “Men mist een stuk gezelligheid en verbondenheid. En het is lastiger dat de informele informatiestroom ontbreekt die je als je op kantoor bent automatisch opvangt omdat je met je team bij elkaar zit en van mensen uit andere teams hoort als je elkaar bijvoorbeeld in de kantine of bij het koffieapparaat spreekt.”


Action koos ervoor om extra communicatiemiddelen in te zetten. “Zoals een regelmatig webinar en dat werkt positief.”


Ook bij Wehkamp zien ze duidelijke voor- en nadelen. “Het vele thuiswerken zorgde aan de ene kant voor minder snelle afstemming en minder (sociale) contacten met collega's. Tegelijkertijd heeft het gezorgd voor minder reistijd, flexibiliteit voor onze collega's met kinderen die thuisonderwijs moesten krijgen en hebben we gezien dat we ook op een creatievere online manier samen succesvol konden blijven.”


Dezelfde geluiden zijn te horen bij C&A. Ook daar bleek het wat lastiger om als team samen te werken. Ook werd de sociale interactie gemist en moest er thuis een goede werkplek worden ingericht. De woordvoerster noemt een betere balans tussen werk en privé als voordeel, omdat er sprake is van minder reistijd en flexibelere werktijden.


Werken aan nieuw beleid
Hoe nu verder? Dat het niet meer wordt zoals voorheen, is zonneklaar. Bij Jumbo wordt gewerkt aan een nieuw flexibel (thuis)werkbeleid voor na corona. “Het is nog te vroeg om hier nu verder op in te gaan”, voegt de woordvoerster eraan toe.


Ook bij Action dokteren ze nieuw beleid uit. “We werken momenteel een plan uit voor 'hybride werken', waarbij medewerkers, afhankelijk van hun functie, wensen en mogelijkheden, een deel van de tijd vanuit huis werken en het kantoor meer voor samenwerk- en overlegmomenten wordt ingericht.”


Dat geldt ook voor C&A. “Als de huidige tendens zich voortzet, zullen we na de zomer een hybride manier van werken gaan introduceren waarbij kantoormedewerkers wekelijks structureel thuis en op kantoor gaan werken.”


Wehkamp kiest ook voor het hybride werken. “Het nieuwe kantoor dat we eind dit jaar betrekken, wordt hier ook op ingericht met meer werkplekken voor de teams die vaker op kantoor aanwezig zijn, maar ook met vergaderruimtes en een grote creatieve ruimte met veel mogelijkheden voor medewerkers om samen te kunnen werken. Het hybride werken zal weer andere manieren van samenwerking vragen en ook dat gaan we met elkaar nader ontdekken en leren.”
 

3D-impressie van de entree van het nieuwe hoofdkantoor van Wehkamp aan de Burgemeester Roelenweg in Zwolle.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!