Omzet detailhandel stijgt tien procent in mei

Omzet detailhandel stijgt tien procent in mei

De omzet in de detailhandel steeg in de maand mei met tien procent in vergelijking met een jaar eerder. Bij webwinkels lag deze omzet zelfs zestien procent hoger. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. 

Binnen de non-foodwinkels bedroeg de omzetstijging 15,8 procent terwijl de omzet van de foodsector juist met 0,9 procent kromp. Vergelijk je de cijfers met mei 2019 dan ligt de omzet van de detailhandel 19,2 procent hoger in mei 2021. 

Kleding- en schoenenwinkels realiseerden voor de derde maand op rij een toename in omzet. Daarnaast was de omzet uit deze sector in mei 2021 ook hoger dan in mei 2019. Ook in de categorieën wonen, recreatieartikelen, drogisterijen, consumentenelektronica en witgoed, winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren lag de omzet hoger dan twee jaar eerder. 

Voor supermarkten lag de omzet in mei 1,2 procent lager dan in 2020. De omzet uit speciaalzaken steeg juist met 1,4 procent. In vergelijking met 2019 is er in mei 2021 9,2 procent meer omgezet. 

Online bedroeg de omzet zestien procent meer dan in dezelfde maand van 2020. Webwinkels met als hoofdactiviteit verkoop via internet hebben 16,1 procent meer omgezet. Multi-channelers groeiden met 15,9 procent. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!