Appdate: Scan & Ship geïntroduceerd bij Sam's Club

RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Colruyt, Monki en Sam's Club.

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Colruyt, Monki en Sam's Club.

Sam's Club
Naast de Scan & Go-technologie komt de Amerikaanse retailer Sam's Club nu ook met een Scan & Ship-service. Klanten kunnen producten scannen met de Scan & Go-functie in de app van de retailer om vervolgens de producten thuis - of op een andere plek naar keuze - af te laten leveren in plaats van in de winkel af te rekenen en zelf mee te nemen. De nieuwe dienst biedt klanten ook de mogelijkheid om andere kleuren en maten van een product te kiezen die niet in de winkel beschikbaar zijn. 

Colruyt
Supermarkt Colruyt investeert in de startup Digiteal, de ontwikkelaars van een mobiele betaalapp. "We zoeken continu naar oplossingen die het leven van onze klanten gemakkelijker maken", aldus de retailer. Via Digiteal kun je facturen beheren en betalen vanuit een mobiele app op een tablet, computer of smartphone. Colruyt en kredietverzekeraar Credendo hebben 3,5 miljoen euro geïnvesteerd in de app. Volgens Colruyt speelt de app van Digiteal in op de behoefte die de klant heeft op het vlak van betalen.

Monki
Om de klant online beter te bedienen gaat Monki samenwerken met Store Lens. Dat betekent dat de mobiele app van de fashionretailer in-store en online winkelen beter met elkaar verbindt en daardoor een nieuwe retailbeleving creëert. Denk hierbij aan augmented reality, bundelkorting en gamification-elementen. 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.

Lees ook

Alle artikelen