België onderzoekt prijsafspraken mondmaskers door supermarkten

De Belgische mededingingsautoriteit doet al meer dan een jaar onderzoek naar mogelijke prijsafspraken rond mondmaskers in supermarkten. Dat bevestigt de concurrentiewaakhond, meldt persbureau Belga.

Carrefour in België maakte in zijn jaarverslag melding van het onderzoek. De mededingingsautoriteit zegt dat het onderzoek nog steeds loopt. Het is in juni vorig jaar opgestart, vlak nadat de supermarkten met de verkoop van mondmaskers waren begonnen. "We hebben toen dingen gezien die ons wat vreemd leken", zegt een woordvoerder tegen Belga.

De mededingingingsautoriteit vermoedt dat concurrenten afspraken hebben gemaakt over het prijsniveau. Dat is niet toegestaan. Delhaize zegt dat het ook vragen heeft gekregen van de concurrentiewaakhond, maar dat het al een jaar niets meer heeft gehoord. De supermarktketen zegt zijn eigen prijzen te hanteren.

Of in Nederland een soortgelijk onderzoek loopt, wil de Autoriteit Consument & Markt niet zeggen. "Over al dan niet lopende onderzoeken doen wij geen mededelingen", zegt een woordvoerder tegen RetailTrends.

Reacties 1


Pieter van den Bergh 3 aug, 22:07

Wat een onzin allemaal. De overheid moest zich schamen. Mondkapjes zouden gratis moeten zijn !

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!