Marc O'Polo opent webshop in 18 landen

Modeketen Marc O'Polo zet fors in op online. In nog eens achttien landen, waaronder de Verenigde Staten, Canada en Japan, komt een webshop.

Het van oorsprong Zweedse bedrijf, met het hoofdkantoor in Duitsland, heeft nu nog in 23 landen een webshop (waaronder Nederland). "Onze online-activiteiten ontwikkelen zich sinds corona zeer succesvol en we willen dit momentum gebruiken om nieuwe markten te openen", zegt ceo Maximilian Böck op de website. Daarnaast gaat Marc O'Polo ook in meer landen via Zalando en About You verkopen.

In een interview met Die Welt zegt Böck dat twee derde van de omzet nu uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland komt en slechts een derde uit andere landen. Over enkele jaren moet die verhouding andersom zijn. Böck ziet grote kansen in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Rusland, maar ook in Italië, Spanje, Scandinavië en Oost-Europa kan het bedrijf volgens hem nog flink groeien.

In Nederland heeft Marc O'Polo winkels in drie outletcentra. Binnenkort komt er een vestiging in Hoog Catharijne in Utrecht bij.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!