Coronapas dreigt voor niet-essentiële winkels

Het kabinet werkt aan een wetswijziging die het tonen van de coronapas in niet-essentiële winkels mogelijk zou maken. Dat werd bekendgemaakt tijdens de coronapersconferentie afgelopen dinsdagavond. 

De maatregel zou op lokaal niveau ingevoerd kunnen worden. Volgens de winkeliers die zijn aangesloten bij de Raad Nederlandse Detailhandel (RND) is deze maatregel 'onacceptabel en onuitvoerbaar'. De retailers zeggen dan ook niet mee te werken aan de invoering van het coronatoegangsbewijs. Ook brancheorganisatie INretail noemt het mogelijk invoeren van de coronapas 'absurd en zinloos'.

"Het staat in geen verhouding tot de mate waarin 'winkelen' bij zou dragen aan de verspreiding van het virus", stelt Eus Peters, directeur van de RND. "Het is daarnaast technisch onuitvoerbaar en onbetaalbaar voor winkeliers."

Naast de mogelijk bredere inzetbaarheid van de coronapas, wordt vanaf aanstaande zaterdag 6 november het mondkapje weer verplicht in winkels. Op het niet dragen van een mondkapje staat een boete van 95 euro. Op 12 november kijkt het kabinet hoe het gaat met de maatregelen en besmettingscijfers en of er verdere maatregelen nodig zijn.

 

Reacties 2


Leonard Van Liere 4 nov, 13:35

Moe word je van alle reacties van organisaties. Absurd, onacceptabel, onuitvoerbaar, onbetaalbaar, nee dan liever opnieuw een lockdown. ??? Het controleren van de CR code is - zie na het roeptoeteren van de horeca- vaak een fluitje van een cent. Denk toch dat vele organisaties schreeuwen om bij hun leden in een goed blaadje te komen. Is er nou niet een organisatie die roept: we gaan er voor!


Dylan van Lent 30 nov, 21:35

Moet je je voorstellen dat je nog in corona gelooft. Dan ben je ook de scherpste niet.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!