'Acht op de tien retailers zien coronapas niet zitten'

81 procent van de retailers met niet-essentiële winkels vindt invoering van de coronapas onacceptabel. Dat blijkt volgens brancheorganisatie INretail uit een representatieve peiling waaraan zo'n duizend retailers meededen.

Het demissionaire kabinet overweegt deze maatregel in te voeren als het aantal besmettingen niet afneemt. Twee op de drie ondernemers zeggen dat het controleren van de QR-code en het identiteitsbewijs vanwege personeelsgebrek onuitvoerbaar is. Driekwart vreest allerlei taferelen bij de winkeldeur.

Als het kabinet op 12 november besluit dat er toch extra maatregelen nodig zijn, wil INretail dat er wordt teruggegrepen naar maatregelen die al eerder zijn ingesteld. De brancheorganisatie wijst onder meer op voldoende afstand houden, spatschermen en ontsmettingsmiddelen bij de ingang.

Vanaf komende zaterdag is het al verplicht om een mondkapje in winkels te dragen. De woordvoerder van INretail benadrukt dat winkels nooit een besmettingsbron zijn geweest.

Reacties 3


WiMi Kok 5 nov, 10:42

Wanneer iedereen zich aan de normale regels zou houden,dus goed afstand houden,
Regelmatig handen wassen en bij klachten testen en of thuis blijven, waren deze maatregelen van de overheid zeker een stuk minder geweest wij zijn zelf de schuldigen.
Het is net als drugs niet gebruiken en de handel en veel criminaliteit zal wegvallen.
Dan hebben we veel minder politie nodig enz enz.
Zoek de oorzaak bij je zelf en je omgeving dan hoeft de politiek niet in te grijpen en zal de agressiviteit sterk verminderen.


Leonard Van Liere 5 nov, 14:41

Zo’n uitslag zegt helemaal niets. Ondernemend Nederland grijpt zo’n klaagzang graag aan. Liever een lockdown misschien? Wanneer die 80% van de gevaccineerden je lief zijn zet je qua controle en regels je beste beentje voor. Even een kletsverhalen van een sportschoolhouder:
QRcode: ik wil niet in de Privancy van mijn klanten duiken. ( enig idee wat u moet laten zien als u lid wilt worden?
Al mijn sporters zijn gezonde mensen! ( dat weet niemand, kun je wel al Corona hebben)
50% van mijn klanten zijn niet gevaccineerd. ( hoe weet je dat en dan zou ik voor die andere 50% maar snel maatregelen nemen. ( je zult er maar sporten)
Nee veel spierballen zijn niet altijd synoniem aan een gemiddeld IQ


Saskia Bos 6 nov, 11:05

En ter aanvulling als je het echt samen wilt doen, zorg je voor elkaar en niet tegen elkaar door vingers te wijzen (opmerkingen als dan weten we aan wie we het te danken hebben…en dan iets roepen over samen?). Samen is samen en dus ook het respecteren van elkaars mening en visie.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!