Amazon bouwt eigen koeriernetwerk uit in België

Amazon bouwt in België zijn eigen koeriernetwerk uit. Dat heeft mogelijk gevolgen voor het Belgische postbedrijf Bpost, schrijft De Standaard.

De Amerikaanse webgigant laat sinds enkele weken een deel van de pakketjes bezorgen door lokale ­onderaannemers. "Eén partner kan de groeiende vraag naar pakjes niet blijven ­opvangen", zegt een woordvoerder tegen de krant. Amazon traint de onderaannemers zelf, blijkt uit een vacature voor een trainer logistiek.

Volgens De Standaard is Amazon vooral in Brussel en Wallonië populair, waar het bedrijf goed zou zijn voor één op de vijf pakketjes. In Vlaanderen hebben bol.com en Coolblue een veel sterkere positie.

Amazon meldt dat Bpost wel een 'sleutelpartner' blijft in België. De woordvoerder ­benadrukt dat de uitbreiding van het koeriernetwerk niet per se betekent dat het Belgische postbedrijf minder Amazon-pakjes zal verwerken dan nu. Maar binnen Bpost groeit de nervositeit, melden ingewijden tegen de krant. De vakbonden maken zich zorgen over de arbeidsomstandigheden, omdat Amazon de bezorgers niet zelf in dienst neemt.

Reacties 1


Alfred Beckers 7 jan, 20:05

In Spanje heeft Amazon een geweldig systeem opgebouwd! Op veel plaatsen kan je zelf zeer dicht bij je omgeving je bestelling ophalen in speciale boxen van divers formaat die bij o.a. garagebedrijven en andere panden geplaatst zijn. De levering is vaak heel erg snel en de service geweldig. Ze informeren je via een mail zodra je product in de box ligt en je krijgt een code in QR en op papier in cijfers om de box te openen en je pakket eruit te halen. Ideaal omdat het postbedrijf in Spanje op een laag niveau werkt en post vaak niet bezorgt wordt. Bovendien zijn er veel appartementencomplexen die omheind zijn en waar een pakket dus moeilijk af te leveren is. Ik bestel dus vaak om deze reden bij Amazon.
Groet,
A.M. Beckers
Torrevieja

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!