Duizenden pakketjes vertraagd na inval bij PostNL in België

De sociale inspectie heeft een inval gedaan bij een depot van PostNL in het Belgische Wommelgem. Het depot is verzegeld, waardoor duizenden pakketjes vertraging oplopen. Ook een depot in Mechelen werd bezocht.

De invallen gebeurden na een undercoverreportage van Het Laatste Nieuws en VTM. Onderzoeksjournalist Joppe Nuyts stelde onder meer vast dat onderaannemers bezorgers zwart laten werken, omdat ze naar eigen zeggen amper het hoofd boven water kunnen houden door de lage vergoedingen van PostNL.

Volgens Het Laatste Nieuws stuitte de sociale inspectie in Wommelgem op twintig inbreuken, waarvan de helft voor zwartwerk bij de chauffeurs van onderaannemers. Ook werd er tien keer vastgesteld dat personeel langer werkte dan volgens hun contract mag. Dat laatste gebeurde in Mechelen ook tien maal, merkte de inspectie. Daar was ook een illegale werknemer actief.

"Elk pakketje dat niet bezorgd kan worden is er één te veel", zegt PostNL tegen de NOS. "We schatten het aantal pakketjes in dit depot op vijf procent van het totale aantal pakjes dat vandaag door ons bezorgd wordt in België. We doen er alles aan om de betrokken consumenten te informeren en ervoor te zorgen dat ze alsnog zo snel mogelijk hun bestelling ontvangen."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!