Ex-ceo McDonald's betaalt 105 miljoen dollar terug

Steve Easterbrook, de ex-ceo van McDonald's, betaalt 105 miljoen dollar terug aan de fastfoodketen. Daarmee is een rechtszaak tegen hem van de baan.

In november 2019 werd Easterbrook de laan uitgestuurd, omdat hij een relatie met een medewerkster bleek te hebben. Dat is niet toegestaan bij de hamburgergigant. Easterbrook kreeg een ontslagvergoeding van veertig miljoen dollar.

Later bleek dat Easterbrook met meer medewerksters seksuele verhoudingen had. Onderzoekers vonden ook mails van hem met tientallen foto's en video's van naakte en halfnaakte vrouwen, onder wie medewerksters van McDonald's. Omdat hij daarover had gelogen, sleepte McDonald's hem voor de rechter. Maar tot een rechtszaak komt het dus niet; er is een schikking getroffen.

"Tijdens mijn ambtstermijn als ceo heb ik soms nagelaten om de waarden van McDonald's hoog te houden en mijn verantwoordelijkheden als leider te nemen", zegt hij in een verklaring van de fastfoodketen. "Mijn excuses aan mijn voormalige collega's, het bestuur en de franchisenemers en leveranciers van het bedrijf."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!